Show menu

Na gostovanje v celjski Zlatorog

2. 10. 2018

Velenjčani so v petek zabeležili tretjo zmago v Ligi NLB in v svoj nabor točk državnega prvenstva z zmago nad ekipo Kopra dodali novi dve. Nov preizkus jih čaka že v sredo, ko se varovanci Zorana Jovičića odpravljajo na gostovanje v Celje.


Celjski rokometaši so na treh tekmah Lige NLB (termin 1. kroga s Koprom je bil namreč prestavljen) zabeležili dve zmagi in en poraz. Doma so na prvi tekmi nove sezone premagali Mariborčane, nato so Celjanom premoč v dvorani Zlatorog morali priznati tudi Škofjeločani. V 4. krogu domače lige pa je bila na domačem terenu boljša Ribnica. Obračun z velenjskimi osami je tako prva tekma državnega prvenstva, ki jo bodo celjski vitezi odigrali pod vodstvom novega trenerja, Tomaža Ocvirka.


V vikendu po tekmi državnega prvenstva črno-rumene čaka nova preizkušnja na evropski rokometni sceni. V 2. krogu kvalifikacij Pokala EHF se bodo na prvi tekmi doma pomerili s poljsko ekipo Gwarida Opole. Ne tekmi s Celjem bodo Velenjčani, tako kot na vsem obračunu do sedaj, na igrišču pustili svoj maksimum. Ne glede na izid pa bodo misli po končani tekmi že usmerjene na nedeljsko evropsko tekmo.


Zoran Jovičić, glavni trener Gorenja Velenja:

»V Celju nas čaka še ena zahteva tekma. Pričakujem praznik rokometa, še vseeno so tekme med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško vedno veljale za prave rokometne derbije. Tekma bo pokazala, kje se nahajamo v tem trenutku. Ne glede na vse je Celje v tem trenutku velik favorit za zmago.  A mi v Celje odhajamo odločeni ter z željo, za na tekmi iztržimo največ, kar lahko.«


David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja:

»Pred nami je tekma, ki je vedno veljala za derbi. Kljub takšnemu poimenovanju tekme s Celjem se mi na sredo pripravljamo tako kot na vsaj obračun do sedaj. Je pa res, da je verjetno zaradi dejstva, da gre za večni derbi, prisotnega tudi nekoliko več naboja in želje, pri nas igralcih, da pokažemo dobro igro. Se pa bolj kot z igro nasprotnika, ukvarjamo z lastno igro. Mi bomo na igrišču dali vse od sebe, če pa bo to dovolj pa bomo videli v sredo. Ne glede na izid gremo hrabro naprej. Konec koncev nas za vikend čaka nov preizkus v evropskih tekmovanjih, na katerega se pričnemo s polno paro pripravljati takoj po odigrani tekmi v Celju.«


5. krog Lige NLB, 3. oktober, 20.15 (dvorana Zlatorog, Celje):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me