Show menu

Velenjske ose po napeti končnici do novih dveh točk

28. 9. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v petek odigrali 4. tekmo domačega prvenstva. Nasprotnik je bila primorska ekipa RD Koper 2013, ki je morala domačinom na koncu priznati premoč. Velenjčani so po napeti končnici zmagali s 23:22.


V tekmo so rokometaši Gorenja Velenja, na klopih katerih še vedno manjkata Vid Levc in Andraž Kete, vstopili odločno. S čvrsto obrambo nasprotniku niso dovolili, da bi ta dosegal lahke zadetke. Velenjčani so si, po obrambi Emirja Taletovića in mojstrskim zadetkom Vlade Matanovićav napadu, priigrali prednost treh zadetkov (5:2). Nato so svojo dobro igro samo še stopnjevali in po zadetku Nikole Špelićav 11. minuti je rezultat na semaforju Rdeče dvorane kazal šest zadetkov prednosti za domačo ekipo (8:2). Nato so se zbudili tudi gostje, ki so z gibljivo obrambo prisilili domače v napake. Velenjčani šest minut niso zatresli mreže nasprotnega vratarja. Niz je v 17. minuti prekinil Darko Stojnić, ki je zadel za 9:6. Znova so sledile odlične minute domačih, ki so dosegali lahke zadetke iz protinapadov, na polčas pa odšli s tremi zadetki prednosti (14:11).


Če so se v prvem delo pojavljala nihanja v igri obeh ekip, pa smo v drugem polčasu spremljali izredno izenačen boj. Gostitelji nikakor niso našli rešitve na gibljivo koprsko obrambo, kar je botrovalo temu, da so Primorci v 38. minuti tekme prvi izenačili izid (16:16). Najvišjo prednost drugega dela, prednost dveh zadetkov (20:18), so si ose priigrale ob koncu 49. minute, ko je s črte 7m zadel Matic Verdinek. Odločilen zadetek za zmago s 23:22 je v zadnji minuti dosegel Domen Tajnik.


Najboljša strelca domače ekipe sta bila s po šestimi zadetki Matic Verdinek in Vlado Matanović.


Zoran Jovičić, glavni trener gorenja Velenja:

»Pride tudi takšna tekma, ko enostavno skoraj nič ne gre po načrtih. V naši igri so se, sploh v prvem delu, pojavljala nihanja. Psihološka prednost je bila ob koncu tekme na naši strani, na koncu nismo padli ampak zmagali. Danes nam v napadu nikakor ni steklo, Koprčani na drugi strani, pa so uigrana ekipa in so v napadu dosegali lahke zadetke. Sem pa zadovoljen, da je kljub slabši predstavi zmaga ostala doma in smo dosegli novi dve točki.«


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»V prvi polčas smo vstopili odlično, a smo po dobrem začetku tekmecu pustili, da se približa in zmanjša prednost. Nato smo ponovno zaigrali boljše in na polčas odšli s tremi zadetki prednosti. V drugem polčasu je bilo prisotne več nervoze. Ne vem kaj je pripeljalo do padca v naši igri in do nihanj, a prepričan sem, da se bomo iz tega nekaj naučili. Pomembno je, da smo dosegli zmago in novi dve točki.«


4. krog Lige NLB, 28. september, 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : KOPER 23:22 (14:11)

GORENJE VELENJE: Taletović 7 obramb, Vujović 6 obramb, Logar, Grobelnik, Mazej 1, Haseljić 1, Tajnik 1, Špelić 4, Matanović 6, Stojnić 1, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 6, M. Kavčič, A. Kavčič 2.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me