Show menu

OSICE: Vikend minil v znamenju celjsko – velenjskih derbijev

24. 9. 2018
Minuli vikend so drugi krog tekem v državnem prvenstvu odigrali starejši dečki A in B ter kadeti, prvič pa so na igrišče stopili tudi mladinski, lanskoletni podprvaki mladinske lige. Vse ekipe so se pomerile z rivali iz Celja, ki so bili na vseh tekmah le za las boljši od mladih velenjskih ekip.

STAREJŠI DEČKI B

Tekma je bila v uvodnih minutah izredno izenačena. Ob nekaj dvominutnih izključitvah in slabši dnevni formi vratarjev gostujoče ekipe so Celjani bolje zaigrali ob koncu prvega dela in na polčas odšli s prednostjo šestih zadetkov (19:13).


V drugem delu so Velenjčani zaigrali bolje, dosegli nekaj zadetkov iz protinapadov in začeli zmanjševati razliko. Rokometašem iz knežjega mesta so se uspeli približati na zadetek zaostanka, a zaradi tehničnih napak rezultata niso uspelo poravnati ali celo povesti. Celjski rokometaši so ob koncu tekme dosegli nekaj lahkih zadetkov in na koncu zmagali s +2 (31:29). Končnemu izidu je botrovalo tudi nekaj poškodb na velenjski strani, a so fantje pokazali pravi karakter, in se ob zaostanku s šestimi zadetku uspeli Celjanom čisto približati. Najboljši strelec rokometašev Gorenja Velenja je bil s petnajstimi zadetki Malik Mlivić.


Trener: Benjamin Zbičajnik


STAREJŠI DEČKI B, 22. september, 10.00 (Celje):

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 31:29 (19:13)

Slatinek, Pratnekar 5, Šket, A. Krobot, T. Krobot, Pohdovnik 1, Sulejmanović 1, M. Mlivić 15, Aristovnik 2, Komar, Cafuta 3, Kuntarič, Drobež 2, Obreza, Gril, Muhič.

STAREJŠI DEČKI A

V izenačeni tekmi na derbiju so tokrat slavili gostitelji. Kljub temu so Velenjčani prikazali lepo predstavo z odlično izpeljanimi napadalnimi akcijami in iznajdljivo igro.


Večji del prvega polčasa je bil rezultat izenačen, vmes pa je slabo vračanje v obrambo velenjskih rokometašev pripeljalo domačine do delnega izida 3:0. Po minuti odmora gostujočega trenerja so mlade ose bolje zaigrale v obrambi, v napadu pa je proti globoki celjski obrambi večino zadetkov dosegle s črte šestih metrov. Rezultat je bil ob polčasu izenačen (14:14).


V drugem delu so domačini spremenili svojo obrambo in rokometaši Gorenja Velenje so začetne minute porabili za prilagajanje na novo igro celjske obrambe. Domači igralci so priigrali prednost štirih zadetkov. Nekaj nesporazumov in napak v igri gostov je bilo ključnih, da črno-rumeni razlike niso uspeli nadoknaditi. Premoč so tako morali z 31:28 priznati rokometašem Celja Pivovarne Laško.


Trener: Vanja Kralj


STAREJŠI DEČKI A, 22. september, 11.30 (Celje):

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 31:28 (14:14)

Miklavžina, Cafuta, Cesar 3, M. Mlivić, Guček, Blažinčič, Stropnik, Juršič 4, Nunič 1, Lešnjak – Notersberg, Antlej 13, Supovec 3, Horvat 3, Drobež, Puklič 2.

KADETI

Kadetska ekipa je gostovala pri aktualnih državnih prvakih in morala kljub borbeni igri priznati premoč domači ekipi. Začetek tekme je bil zelo izenačen, nobena od ekip si ni priigrala vidnejše prednosti. Po izenačenem rezultatu 7:7 je sledilo nekaj tehničnih napak v napadu na strani Velenja, kar so Celjani izkoristili in polčas dobili z rezultatom 15:10.


V drugem polčasu se velenjski rokometaši kljub borbi do samega konca niso uspeli približati domačinom za več kot štiri zadetke. Rokometaši Celja so zmagali z rezultatom 29:23.


Trener: Marko Oštir


KADETI, 22. september, 13.30 (Celje):

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 29:23 (15:10)

Koren, Stropnik, Škrobot, Hudovernik 2, Mrkaljevič, Radšel 1, Šmigoc, Lah 3, Mrkonjič, Naglav, Flis, Verboten, Bizjak, Smajlovič 4, Ravnikar 7, T. Mlivič 6.

MLADINCI

Po lanski uspešni sezoni in dejstvu, da je mladinsko ekipo zapustilo kar precej igralcev, si mladinska ekipa Gorenja Velenja kot prve tekme prvenstva ni želela težkega gostovanja v Celju. Kljub temu, da je imela ekipa kar nekaj kadrovskih težav v začetku sezone, so velenjski mladi rokometaši na treningih dobro delali in prišli do okvirnega koncepta igre, ki si ga želijo kazati v letošnji sezoni.


Tekmo v Celju so Velenjčani dobro odprli in si priigrali nekaj zadetkov prednosti. Celjani, ki imajo tudi v letošnji sezoni odlično ekipo, so po slabšem začetku zaigrali bolje in kmalu ujeli priključek. V nadaljevanju sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu in ob polčasu so celjski rokometaši zaostajali za gol (14:15). V drugem polčasu so črno-rumeni nadaljevali z uspešno igro v obrambi, v napadu pa bili v določenih momentih premalo odločni, kar je na koncu odločilo tekmo in zmago prineslo mladinski ekipi Celja (25:24).


Trener: Klemen Luzar


MLADINCI, 23. september, 10.00 (Celje):

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 25:24 (15:14)

Grudnik, Logar (13 obramb (1x7m)), Husejnović, Drobež 1, Grmšek 7, Grobelnik 4, Hudovernik, Komar 1, Krušnik, Lampret 1, Mazaj 1, Mlivić, Ravnikar, Starc 1, Šiško 8, Šuntner.

Osa pika