Show menu

Velenjčani z oslabljeno ekipo do novih dveh točk

23. 9. 2018

Velenjske ose so v soboto odigrale tretjo tekmo v domačem prvenstvu. Na gostovanju v Dobovi so Velenjčani zmagali z 30:28 in osvojili novi dve točki v Ligi NLB.


Na tekmi je ekipa Zorana Jovičića nastopila oslabljena. V ekipi sta poleg že dlje časa odsotnega Andraža Keteja manjkala tudi Vid Levc in Domen Tajnik.


Prvi so s sredine krenili Velenjčani, ki so priložnost izkoristili ter povedli z 1:0. Nato smo v dobovški dvorani spremljali izredno izenačen obračun. Črno-rumeni prvih 20. minut tekme niso našli rešitve za izjemno motivirano domačo obrambo. Rokometaši Dobove so dobri obrambi dodali tudi nekaj lahkih zadetkov v napadu in tako je semafor večino prvega časa kazal izenačen rezultat. Rokometaši Gorenja so nato zaigrali boljše, s tretjim zaporednim, od skupno desetih zadetkov, je Aleks Kavčič popeljal goste do prednosti s +2 (13:11), ob koncu prvega dela pa je razlika znašala tri zadetke (17:14).


Drugi polčas sta obe ekipi začeli nekoliko zmedeno. Prvič na tekmi so v 34. minuti tekme gostje iz Velenja, po golu Matica Verdinka, povedli za 4 (18:14). Prednost se je še povečala, ko se je po desetih minutah igre v drugem delu z dvema zaporednima obrambama v golu izkazal Miljan Vujović, na drugi strani pa je za 22:17 zadel Miha Kavčič. Ose so z čvrsto obrambo, ki jih krasi to sezono, nasprotniku onemogočile doseganje lahkih zadetkov, hkrati pa so z večjo mero zbranosti v napadu uspele doseči večjo realizacijo. Deset minut pred koncem tekme so velenjski rokometaši vodili že za šest zadetkov, a je nekoliko slabša igra v končnici botrovala temu, da se je prednost ob koncu tekme znižala in gostje so zmagali z 30:28.


Najboljši strelec Gorenja Velenja je bil z enajstimi zadetki Matic Verdinek, deset zadetkov pa je k zmagi prispeval Aleks Kavčič.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Danes smo spet pokazali borbo na igrišču, do zadnje minute. Želja in volja sta bili tako kot vedno prisotni, obramba je bila na nivoju. Igrali smo oslabljeni, odsotnost Domna se je poznala. Zmenili smo se, da bo vsak od igralcev na igrišču pokazal še nekaj več, da se zapolni odsotnost poškodovanih, ne samo Domna ampak tudi Vida in Andraža. Prva zmaga v gosteh za to mlado ekipo, ki jo zdaj čaka težka tekma doma.«


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Današnja tekma je bila težka, kar smo vedeli že pred prihodom v Dobovo. Gostovati tukaj nikoli ni lahko. Ni šlo vse po naših načrtih, tudi ob koncu tekme ne. Smo si pa ob začetku drugega polčasa priigrali prednost, ki nam je kljub slabši igri ob koncu, pomagala do zmage. Dobili smo prvo tekmo v gosteh, in osvojili novi dve točki. Sedaj nas v petek ponovno čaka težka tekma doma proti ekipi Kopra.«


3. krog Lige NLB, 22. september, 19.00 (Dobova):
DOBOVA : GORENJE VELENJE 28:30 (14:17)

GORENJE VELENJE: Taletović, Vujović 9 obramb, Logar, Mazej, Haseljić 3, Špelić 1, Matanović 1, Stojnić, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 11, Grmšek, M. Kavčič 3, A. Kavčič 10.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me