Show menu

OSICE: Za mladimi velenjskimi rokometaši prvi tekmovalni vikend

17. 9. 2018
V soboto so prve tekme nove sezone odigrale tudi naše mlajše selekcije. Na parketu Rdeče dvorane so se mlajši ter starejši dečki B ter kadeti pomerili s sovrstniki iz sosednjega Slovenj Gradca.

STAREJŠI DEČKI B

V tekmo so varovanci obeh trenerjev vstopili nekoliko nervozno. V napadih domačih in gostov je prihajalo do zgrešenih strelov. Po uvodnih minutah treme so mladi rokometaši zaigrali bolj zbrano, si ustvarjali priložnosti za strel, ki pa jih niso izkoristili. Rezultat je ob koncu prvega dela znašal 8:8. Velenjski rokometaši so nato odigrali bolj borbeno v obrambi in ob začetku drugega polčasa povedli in ustvarili delni rezultat 4:0. Dobra obramba in boljša realizacija v napadu ter izkoriščeni protinapadi so ob dobrih obrambah golmanov domačim rokometašem prinesle zmago s +4 (19:15).


Trener: Benjamin Zbičajnik


STAREJŠI DEČKI B, 15. september, 10.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011  19:15 (9:8)

Slatinek, Pratnekar 1, Šket, A. Krobot, T. Krobot, Pohdovnik 1, Sulejmanović, Mlivić 4, Aristovnik 4, Komar, Cafuta 4, Kuntarič, Drobež 3, Obreza, Gril 2.

STAREJŠI DEČKI A

Ekipa starejših dečkov je uspešno vstopila v novo sezono državnega prvenstva. Za zmago s štirimi zadetki prednosti so se morale ose boriti vseh 60. minut tekme. Kljub temu, da so Velenjčani večino tekme vodili, si nikoli niso priigrali večje prednosti. Priložnost za to, da se izkaže, je dobil večji del ekipe črno-rumenih in vsi so jo izkoristili. Raven uigranosti še ni na pričakovanem nivoju, sta pa srčnost in pozitivni duh v ekipi dobra popotnica za naprej.


Trener: Vanja Kralj


STAREJŠI DEČKI A, 15. september, 13.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011  23:19 (12:9)

Miklavžina, Cafuta 1, Cesar 5, M. Mlivić, Guček 3, Blažinčič 1, Stropnik, Juršič 2, Nunič 1, Hribar, Lešnjak – Notersberg, Antlej 4, Supovec 2, Horvat, Drobež, Puklič 2.

KADETI

Kadetska ekipa RK Gorenje Velenje je pričela s tekmovanjem v skupini Kadeti vzhod. V 1. krogu je doma gostila RK Slovenj Gradec 2011 in ga premagala z rezultatom 24:23. Mladi velenjski upi so igrali zelo trdo in angažirano v obrambi in posledično prejeli majhno število zadetkov. Na začetku so povedli 3:0, potem pa so jih gostujoči rokometaši, zaradi velikega števila izključitev na velenjski strani, ujeli pri rezultatu 7:7. Kljub temu so mlade ose vztrajale in s pomočjo trde obrambe polčas dobile z 10:9. Tudi drugi del so odlično odprle in povedle 14:10.  Slovenjgradčani so vsako izključitev za 2 minuti izrabili, da so se domači ekipi počasi približevali. V 41. minuti so ostali na igrišču samo trije igralci Gorenja Velenja. A čvrsta obramba gostujoči ekipi ni dovolila, da se približa in črno-rumeni so zasluženo zmagali z rezultatom 24:23.


Trener: Marko Oštir


KADETI, 15. september, 12.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011  24:23 (10:9)

Kamenitski, Stropnik, Škrobot, Hudovernik 6, Mrkaljevič, Radšel 1, Šmigoc, Lah 3, Mrkonjič, Naglav, Flis, Hojnik, Verboten, Smajlovič 2, Ravnikar 4, T. Mlivič 8.

Fantom čestitamo za veliko borbenost in željo po zmagi, ki so jo pokazali na tekmi.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me