Show menu

Ose doma do prvih dveh točk v domačem prvenstvu

16. 9. 2018

Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v nedeljo odigrali drugo tekmo državnega prvenstva in z odlično igro v drugem polčasu s +8 premagali aktualne Superpokalne prvake, rokometaše Krke.


Na tekmi proti Krki trener Jovičić ni mogel računati na Vida Levca in Andraža Keteja, ki se v ekipo počasi vrača po bolezni. V ekipi ni bilo tudi Jana Tajnika, ki bo do konca sezone kot posojen igralec nastopal za RK Slovenj Gradec 2011. Priložnost in mesto v ekipi je trener Gorenja Velenja ponudil mladima Jerneju Drobežu ter Timoteju Grmšku.


Tekmo v domači dvorani so Velenjčani začeli nekoliko zadržano. Obramba črno-rumenih je nasprotni ekipi dopuščala, da je v začetku tekme dosegala lahke zadetke, med vratnicama pa se je izkazal tudi gostujoči vratar. Po polovici igre v prvem delu so ose z delnim izidom 3:0 prvič na tekmi izenačile izid (5:5). Sledile so izenačene minute, nato pa so si velenjske ose z delnim izidom 4:0 pet minut pred koncem prvega dela z golom Matica Verdinka priigrale prednost treh zadetkov. Nekaj nezbranosti v napadu Velenjčanov je omogočilo Krkašem, da se priključijo in v zadnjih minutah prvega dela izenačijo rezultat na 14:14.


Drug polčas so s sredine začeli gostje, ki pa priložnosti, da povedejo, niso izkoristili. Z dvema zaporednima zadetkoma Mihe Kavčiča in dvema obrambama Miljana Vujovića so si Jovičićevi varovanci priigrali prednost dveh zadetkov (16:14). Gostje nikakor niso našli odgovora na čvrsto velenjsko obrambo. S ponovnim delnim izidom 4:0 in golom kapetana Davida Miklavčiča so rokometaši Gorenja Velenja prvič na tekmi povedli za 5 zadetkov (21:16). Prednost so vse do konca teme le še višali in z goloma Filipa Banfra in Jerneja Drobeža postavili končni izid 31:23.


Najboljši strelec Velenjčanov je bil s sedmimi zadetki Matic Verdinek, Domen Tajnik jih je dodal šest.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Ekipa Krke je v Velenje prišla neobremenjena, mi pa pod nekim pritiskom, da moramo doma osvojiti prvi dve točki v domačem prvenstvu. V naši igri se še vedno pojavljajo nihanja. Na koncu smo nasprotniku dovolili, da doseže 23 zadetkov, kar pove, da je bila obramba dobra. Imamo pa še svoje težave v napadu, delamo nepotrebne napake in prav te moramo popravljati iz tekme v tekmo. Vsem bi čestital za zmago, moramo pa se zavedat, da je potrebno odločno dvigovati nivo naše igre.«


Domen Tajnik, igralec Gorenja Velenja:

»Tekmo smo začeli v krču, prvih nekaj minut igra nikakor ni stekla. Nato smo zaigrali bolje in v drugem delu prvega polčasa povedli že za 3, a nas je nasprotnik ujel. Ob polčasu smo se v slačilnici dogovorili, da ob ustvarjeni razliki nikakor ne smemo zaspati. Dvignili smo nivo obrambe, v napadu pa zaigrali bolj sproščeno in smo dosegli nekaj lahkih golov iz protinapada. Prednost, ki smo si jo priigrali v drugem polčasu smo do konca še višali in zasluženo zmagali.«


2. krog Lige NLB, 16. september, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : KRKA 31:23 (14:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 5 obramb, Vujović 7 obramb, Logar, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Stojnić 1, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7, Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me