Show menu

Rokometaši Jeruzalem Ormoža po napeti končnici do dveh točk

13. 9. 2018

Velenjski rokometaši so v sredo odigrali prvo tekmo domače Lige NLB. V domači dvorani  je bila ob glasni podpori domačih navijačev na koncu z 22:20 boljša ekipa Jeruzalem Ormoža.


Velenjčani so v tekmo vstopili zadržano. Ob začetku srečanja ekipa v obrambi ni kazala igre, ki so jo varovanci Zorana Jovičića kazali na prejšnjih tekmah. Tudi v napadu nikakor niso prihajali do lahkih zadetkov. Prvič so ose zatresle mrežo nasprotnika v 6. minuti srečanja (3:1), ko je svoj prvi izmed osmih zadetkov dosegel Ibrahim Haseljić. Po začetni zadržanosti je ekipa črno-rumenih nato zaigrala boljše in po polovici igre v prvem delu rezultat izenačila na 7:7. Ormožani se na domačem terenu niso pustili zmesti ter so si do konca prvega polčasa priigrali prednost treh zadetkov (15:12).


S sredine so drugi del tekme pričeli domači rokometaši, ki so dobro igro iz prvega dela prenesli v nadaljevanje ter v 33. minuti prvič povedli s +4 (16:12). A borbeni Velenjčani se niso predali. Nasprotnikom kar 12 minut ni uspelo zatresti mreže velenjske ekipe, na vratih katere se je v drugem polčasu odlično znašel Miljan Vujović. Ose so 10 minut pred koncem po izjemnih obrambah Luke Logarja, ki je ubranil dva zaporedna strela s sedmih metrov, ter z golom Domna Tajnika, rezultat izenačile na 18:18. Domači rokometaši gostom niso pustili, da bi nadaljevali svoj niz štirih zaporednih zadetkov in prvič na tekmi povedli. Na koncu so napake v napadu rokometašev Gorenja Velenja Ormožanom omogočile, da so si 5 minut pred koncem priigrali prednost dveh zadetkov, ki so jo zadržali vse do konca tekme (22:20).


Velenjski vratarji so na koncu zbrali skupaj šestnajst obramb, z osmimi zadetki pa je bil najboljši strelec pri Velenjčanih Ibrahim Haseljić.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Fantom ne morem zameriti prav ničesar. Želja in volja sta bili prisotni, očitno pa smo kot ekipa in celota še neizkušeni. Videli smo, kje so močnejši od nas a nismo uspeli v pravem trenutku odreagirati in dvigniti lastne igre. V drugem delu tekme se je obramba sicer dvignila, pokazali smo tisto, kar smo kazali na prejšnjih tekmah. Žal pa je bila realizacija strelov v napadu toliko slabša in nam je onemogočila, da bi na koncu iztržili boljši rezultat. Če smo že zgubili na takšni tekmi bi si sedaj želel, da se iz tega kaj naučimo in na prihodnjih tekmah ne ponavljamo napak današnje tekme.«


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Tekmo smo začeli v krču. Igra ni stekla tako v napadu kot v obrambi. V drugem polčasu smo se dvignili, obramba je bila spet tista prava. Vrnili smo se v igro ter dvakrat izenačili, a se je klub temu v napadu pojavljalo preveč napak. Ni nam uspelo povesti in na koncu domov prinesti dveh točk. Ni lahko, je pa sedaj potrebno gledati že proti naslednji domači tekmi. V nedeljo nas doma čaka tekma s Krko, ki bo zagotovo zanimiva.«


1. krog Lige NLB, 12. september, 19.00 (Ljutomer):
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 22:20 (15:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović 8 obramb, Logar 2 obrambi, Mazej, Haseljić 8, D.Tajnik 3, Špelić 1, Matanović, Levc, Stojnić 1, Miklavčič, Banfro, Verdinek 4, J. Tajnik, M. Kavčič, A. Kavčič 3.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me