Show menu

Ose to soboto lovijo napredovanje v drugi krog Pokala EHF

7. 9. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja v soboto pričenjajo sezono tekem v domači Rdeči dvorani. Na povratnem obračunu prvega kroga Pokala EHF se bodo pomerili s švedsko ekipo HK Alingsas, ki je na domačem terenu preteklo nedeljo ose premagala s 26:23.


Velenjčani so na nedeljski tekmi ob začetku pokazali, da so se na nasprotnika dobro pripravili. S čvrsto obrambo so si v začetnih minutah priigrali prednost, nato pa se je ob koncu prvega dela nasprotnik približal. V drugem polčasu se je v igro os prikradlo preveliko število tehničnih napak, kar je omogočilo skandinavski ekipi, da pobegne in si priigra prednost treh zadetkov, ki jo je držala do konca tekme.


Velenjski rokometaši tako na prvi tekmi nove sezone v domači dvorani lovijo zaostanek treh zadetkov. V 2. krog kvalifikacij se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku obeh tekem (doma in v gosteh) boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki bo na gostovanju doseglo več zadetkov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Zagotovo naš čaka zelo težka tekma. Veliko vlogo bo igrala tudi psihološka priprava, saj je to na našo ekipo najpomembnejša tekma do sedaj. Od svojih fantov pričakujem borbo od prve minut, želim si, da bi prikazali več discipliniranosti in tudi potrpežljivosti. Če svojo igro v primerjavi s tekmo na Švedskem še malo izboljšamo in na igrišču nastopimo bolj samozavestno, nam lahko uspe. S pomočjo domačega občinstva smo zmožni premagati dobrega nasprotnika in se uvrstiti v naslednji krog tekmovanja.«


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Na sobotno tekmo in švedskega nasprotnika se pripravljamo tako kot na vsako drugo tekmo, le da sedaj, ker gre za povratni obračun, lahko več pozornosti posvetimo tudi lastni igri proti tej ekipi. Poznamo napake, ki so se pojavljale na prvi tekmi proti Alingsasu in te bomo na domači tekmi poskušali odpraviti. Na Švedskem se je v našo igro prikradlo preveč tehničnih napak. Prepričan sem, da jih lahko z veliko mero koncentracije in motivacije na domači tekmi odpravimo in se uvrstimo v naslednji krog tekmovanja.«


POKAL EHF, 1. KROG KVALIFIKACIJ

1. tekma, 2. september, 18.00 (Alingsas, Švedska):
ALINGSAS : GORENJE VELENJE 26:23 (12:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 11 obramb, Vujović 5 obramb, Logar, Mazej 0, Haseljić 5, D.Tajnik 1, Špelić 6, Matanović 3, Levc 1, Stojnić 2, Miklavčič , Banfro, Verdinek 3, J. Tajnik, M. Kavčič 1, A. Kavčič 1.


2. tekma, 8. september, 20.00 (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : ALINGSAS

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me