Show menu

Osice na mednarodnem turnirju Kanyo memorial

28. 8. 2018

Kadeti in starejši dečki B rokometnega kluba Gorenje Velenje so se minuli vikend udeležili mednarodnega turnirja Kanyo memorial v Tatabanyi.


STAREJŠI DEČKI B


Turnirja, ki je bil namenjen igralcem letnika 2004, so se mlade osice udeležile z ekipo 2005 (starejši dečki B).  Rezultat ni bil prvotnega pomena, večji poudarek je predstavljal sam razvoj igralcev. Fantje so imeli priložnost igrati proti starejšim in fizično močnejšim nasprotnikom. Razlika v moči je bila očitna, najbolj pomembno pa je, da so mladi velenjski rokometaši iz tekme v tekmo igrali bolje in ekipno napredovali. Priložnost za dokazovanje so dobili vsi igralci in z borbeno igro dostojno zastopali barve kluba. V prihajajoči sezoni fante čaka še veliko dela, a vsaka ura treninga obrodi sadove.


Ekipa starejših dečkov B RK Gorenja je igrala v skupini 1 in dosegla naslednje rezultate :

RK Gorenje Velenje : Dabas (Madžarska) 9:20

RK Gorenje Velenje : Gyöngyösi KK (Mažarska) 16:25

RK Gorenje Velenje : Grundfos Tatabánya KC (Madžarska) 19:15


Z zmago proti Tatabanyi so naše osice zasedle 3. mesto v skupini in so se na zadnji tekmi pomerile s 4. uvrščeno ekipo iz skupine 2. Ekipa Budaörs Handball je bila premočna in Velenjčani so morali priznati premoč (27:17). Ekipa starejših dečkov B je zasedla končno 7. mesto.

Budaörs Handball – RK Gorenje Velenje (Madžarska) 27:17


KADETI


Kadetska ekipa naših fantov letnika 2002 in 2003 je prvič nastopila na mednarodnem turnirju v novi podobi. Na prvi tekmi se je izkazalo, da se fantje še spoznavajo in uigravajo, kar je botrovalo porazu proti slovaški ekipi Tatran Prešov. Na vsaki naslednji tekmi se je kazalo, da so fantje čedalje bolj uigrani in da se počasi navajajo na nove vloge v ekipi. Starejše osice so močno dvignile nivo svoje igre v obrambi in napadu, kar je prineslo dve suvereni zmagi in prvo mesto v skupini 1.


Kadetska ekipa RK Gorenja je igrala v skupini 1 in dosegla naslednje rezultate:

RK Gorenje : RK Tatran Trešov (Slovaška) 17:19

RK Gorenje Velenje : Ystads IF (Švedska) 22:18

RK Gorenje : RK Tatabanya (Madžarska) 30:14


Na poti proti finalu jim je nasproti stala madžarska rokometna akademija NEKA, ki pa je bila premočna in je zasluženo zmagala z rezultatom 20:16.

RK Gorenje : NEKA (Madžarska) 16:20


V nedeljo so Velenjčani igrali tekmo za 3. mesto proti Tatran Prešovu, s katerim so se že pomerili na prvi tekmi v skupini. Pokazali so, da se je nivo igre dvigoval skozi celoten turnir. Igra je bila bistveno boljša, vodili so celotno tekmo in na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 20:15 ter osvojili 3. mesto.

RK Gorenje : RK Tatran Trešov (Slovaška) 20:15


Kadetska ekipa je skozi celoten turnir rastla v vseh elementih rokometne igre. Fantje so prikazali izredno borbenost, angažiranost in kolektivni duh. V minulem vikendu treh so se na igrišču zelo dobro spoznali med seboj, kar jim bo v prihodnosti v veliko pomoč pri razvijanju mlade ekipe.


Zagotovo bo vsem osicam in trenerjem ostal ta turnir v izredno lepem spominu.


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me