Show menu

Konec tedna ose na turnir v madžarski Csurgó

17. 8. 2018

Velenjski rokometaši nadaljujejo s tekmami pripravljalnega obdobja. Varovanci Zorana Jovičića ta konec tedna gostujejo na mednarodnem turnirju v madžarskem mestu Csurgó, kjer bodo odigrali 2 tekmi. Po gostovanju na turnirju v Nemčiji minuli konec tedna, dveh tekmah v Podčetrtku ter dveh domačih tekmah je pred njimi nova priložnost, da na igrišču odpravijo napake prejšnjih tekem ter se počasi približajo nivoju igre, ki ga želijo doseči.


Prvi dve tekmi turnirja, na katerem bodo sodelovale štiri ekipe, bosta odigrani v petek 17. avgusta, tekma za 3. mesto ter finalna tekma pa bosta odigrani v soboto, 18. avgusta. V Velenjsko ekipo se po nekaj dnevni odsotnosti vrača Darko Stojnić, ki že od srede z ekipo tudi trenira, moštvu se bo na gostovanju pridružil tudi član mladinske ekipe Gorenja, Leon Podpečan. Levo krilo črno-rumenih, Matic Verdinek, bo v Csurgu treniral z ekipo, tekme pa bo izpustil zaradi poškodbe rame.


Poleg rokometašev Gorenja na turnirju sodeluje tudi hrvaška RK Dubrava ter dve ekipi domačega prvenstva, Eger SBS Eszterházy in Csurgói KK. Za slednjega v novi sezoni igrata tudi nekdanji osi, Rok Zaponšek ter Alem Toskić.


Pričakovanja pred turnirjem na Madžarskem


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Res je, da na tem turnirju ne morem računati na Matica Verdinka, a glede na to, da se v ekipo vrača Darko Stojnić in da dvigujemo nivo forme, pričakujem, da bomo na obeh tekmah pokazali dobro igro. Poskušali bomo pokazati več borbenosti v obrambi, hkrati si želim tudi boljše realizacije v napadu. Turnir bomo izkoristili predvsem za to, da popravimo vse napake in pomanjkljivosti naše igre ter dvignemo sam nivo uigranosti celotne ekipe.«


Vid Levc, igralec Gorenja Velenja:

»Za nami je težek turnir v Ilsenburgu in kar nekaj odigranih prijateljskih tekem v Sloveniji. Utrujenost je prisotna, noge so težke, a smo iz tekme v tekmo bolj uigrani. Naša želja na Madžarskem je, da izboljšamo igro v obrambi in minimiziramo napake v napadu. Če uspemo realizirati oboje, se za rezultat ne bojim.«


Turnir Csurgó, 17. in 18. avgust 2018


Petek 17. avgust

1.  tekma
17:00 Gorenje Velenje : Eger SBS Eszterházy

2.  tekma
19:00 RK Dubrava : Csurgói KK


Sobota 18. avgust

Tekma za 3.mesto
15:00 poraženec 1. tekme : poraženec 2. tekme

Finalna tekma
17:00 zmagovalec 1. tekme : zmagovalec 2. tekme


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me