Show menu

Na črto prihaja Kavčič, ostaja tudi Tajnik

21. 6. 2018

Dober mesec dni pred začetkom priprav na novo sezono je moštvo RK Gorenje Velenje močnejše za novo ime. Na šestmetrski črti bo barve črno-rumenih v prihodnje branil Miha Kavčič (193 cm, 1998). Mladinski reprezentant je s klubom iz Šaleške doline sklenil štiriletno sodelovanje. 


Mladi krožni napadalec, ki je v preteklih dneh dopolnil 20 let, je prve rokometne korake napravil v ormoškem klubu. Zanj je zaigral v vseh mlajših selekcijah, že kot kadet pa debitiral tudi v članski ekipi. S soigralci je v minuli sezoni poskrbel za lep uspeh, saj se je Jeruzalem Ormož prebil na finalni turnir pokalnega tekmovanja, medtem ko je tekmovanje v državnem prvenstvu zaključil na osmem mestu. Kavčič je skupno odigral 31 tekem, na katerih je zabil 93 golov.


Kavčič je bil član kadetske reprezentance, ki je leta 2015 na olimpijskem festivalu mladih v gruzijskem Tbilisiju osvojila srebrno medaljo. Leto za tem je bil zaradi poškodbe primoran izpustiti nastop na svetovnem prvenstvu, v dres z državnim grbom pa se nato vrnil poleti 2016 in s Slovenijo na evropskem prvenstvu na Hrvaškem osvojil četrto mesto. Letos sodeluje na pripravah mladinske reprezentance, ki jo med 19. in 29. julijem čaka nastop na domačem evropskem prvenstvu v Celju.


Ob Kavčiču bosta v novi sezoni na položaju krožnega napadalca igrala še nekdanji mladinski reprezentant Darko Stojnić (200 cm, 1997) ter otrok velenjske rokometne šole Jan Tajnik (191 cm, 1997). Slednji, sicer nekdanji kapetan mladinske ekipe črno-rumenih, je s klubom podaljšal sodelovanje za dve sezoni. Miha Kavčič je peti novinec ekipe, ki jo bo v novi sezoni vodil Zoran Jovičić. Pred njim so se ji že pridružili David Miklavčič, Emir Taletović, Vid Levc in Aleks Kavčič.

 

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Na igralnem mestu krožnega napadalca smo se pred novo sezono okrepili z izjemno obetavnim igralcem, ki bo v prihodnji sezoni na šestmetrski črti delal družbo Darku Stojniću in Janu Tajniku, s katerim smo se dogovorili za dvoletno podaljšanje pogodbe. Miha kljub mladosti premore že kar nekaj izkušenj s slovenskega prvoligaškega parketa, poleg tega pa je eden nosilcev igre slovenske mladinske reprezentance. Tako kot vse igralce iz naše močno pomlajene ekipe ga čaka še precej trdega dela. Zelo sem vesel, da ga je za prestop prepričala klubska vizija in da v Gorenju Velenju vidi sredino, v kateri bo lahko razvil svoj potencial do popolnosti."


Miha Kavčič, nova okrepitev RK Gorenje Velenje:
"Vesel sem, da bom lahko svojo športno pot nadaljeval v Velenju, ki mi ponuja odlično odskočno desko. Ekipa Gorenja Velenja bo v prihodnji sezoni pomlajena, zato bomo ob trdem delu na treningih dobili priložnost za dokazovanje tudi mlajši igralci. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil ormoškemu klubu za vse, kar mi je omogočil na dosedanji športni poti."

Miha Kavčič je sklenil štiriletno sodelovanje.
Miha Kavčič je sklenil štiriletno sodelovanje.
Jan Tajnik je podaljšal pogodbo za dve sezoni.
Jan Tajnik je podaljšal pogodbo za dve sezoni.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me