Show menu

Kapetan, srečno in hvala za vse!

20. 6. 2018

Od RK Gorenje Velenje poslavlja kapetan Niko Medved. 28-letni Velenjčan je v črno-rumenem dresu nastopal od malih nog, za člansko moštvo pa odigral zadnjih 11 sezon, v katerih je nastopil na 324 tekmah in zabil 964 golov.


Medved je med člani debitiral pri rosnih 17 letih. Sodeloval je pri vseh največjih uspehih zasedbe s Šaleške doline. Po trikrat je osvojil naslov slovenskega državnega ter superpokalnega prvaka, ob tem pa bil tudi član zasedb, ki sta v Pokalu EHF nastopili na finalnem turnirju ter v velikem finalu.


Vse boljše predstave v dresu »os« so mu v minuli sezoni omogočile uresničitev ene največjih želja, nastopa v dresu s slovenskim grbom. Do danes je za člansko reprezentanco nastopil na osmih tekmah, na katerih je zabil 16 zadetkov.


Medved je v zadnjih sezonah pri članski ekipi črno-rumenih opravljal vlogo kapetana, s svojo nepopustljivostjo in delovno vnemo pa bil venomer pravi vzor vsem mlajšim igralcem.


Namesto Medveda bo v novi sezoni na položaju levega krila "os" ob bok slovenskega reprezentanta Matica Verdinka priključen Tadej Mazej. Še ne 20-letni rokometaš prihaja iz velenjske rokometne šole. V preteklosti je bil kadetski reprezentant, letos pa se nahaja med kandidati za nastop na domačem evropskem prvenstvu v Celju.


Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja:
"Niko je otrok našega kluba, za katerega je naredil res ogromno. Po koncu sezone je izrazil željo, da bi se rad v prihodnje podal novim izzivom naproti. Četudi nas je še vezalo dvoletno sodelovanje, ga pri tem nikakor nismo želeli ovirati. Na nadaljnji športni poti mu želimo obilo sreče ter športnih uspehov. V Rdeči dvorani bo vedno dobrodošel."

Osa pika