Show menu

Gorenje Velenje v prihodnji sezoni v Pokalu EHF

18. 6. 2018

Člansko moštvo RK Gorenje Velenje v prihodnji sezoni ne bo nastopalo v Ligi prvakov. Tako je na ponedeljkovem zasedanju v škotskem Glasgowu odločil Izvršni odbor evropske rokometne zveze (EHF).


RK Gorenje Velenje je bil eden izmed 12 klubov, ki si skozi državna prvenstva niso uspeli zagotoviti neposredne uvrstitve v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje, a kljub temu podali prijavo za zapolnitev enega izmed preostalih šestih mest (skupno jih je na voljo 28).


Odbor je prijavljene klube ocenjeval na podlagi osmih kriterijev – primernost dvorane, televizijske pravice, uvrstitev v zadnji sezoni državnega prvenstva, obiskanost tekem, predstave v minulih sezonah tekmovanj pod okriljem EHF-a, sponzorski potencial kluba, izvajanje dolžnosti ter upoštevanje predpisov in zanimivost za medije. Na koncu je potrdil vseh 28 udeležencev in tako prvič, odkar se redni del tekmovanja začenja s skupinskim delom, ukinil dodatne kvalifikacije za mesta v Ligi prvakov.


Kljub temu moštvo iz Šaleške doline ne bo ostalo brez preizkusov v evropskih tekmovanjih, saj je uvrščeno v enega izmed kvalifikacijskih krogov Pokala EHF. Več informacij na to temo s sedeža evropske rokometne zveze na Dunaju še niso posredovali.


Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Ne moremo reči, da nismo razočarani, a takšna odločitev Izvršnega odbora EHF-a je bila nekako pričakovana. Pri lovu našega kluba za mesto v Ligi prvakov je bil usoden slab vstop v končnico minule sezone državnega prvenstva. S končnim tretjim mestom smo si močno pokvarili štartno izhodišče. Evropski preizkusi nas bodo v sezoni 2018/19 tako čakali v Pokalu EHF. Tudi ta bo, začenši s kvalifikacijami, predstavljal velik izziv, ki se ga izredno veselimo. Naši mladi igralci bodo dobili možnost, da igralsko napredujejo tudi skozi mednarodne tekme in si ob tem naberejo prepotrebne izkušnje za prihodnost. Verjamemo, da si bomo s trdim delom v prihodnje znova priborili mesto med evropsko klubsko elito."

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me