Show menu

Na poletni članski reprezentančni akciji Slovenije vabljenih osem os!

23. 5. 2018
Selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je v sredo na novinarski konferenci predstavil spiska rokometašev, ki jih je povabil na priprave pred kvalifikacijskima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu proti Madžarski ter Sredozemskimi igrami. Na seznamih se je znašlo osem članov Gorenja Velenja, med njimi prvič v karieri Rok Ovniček in Darko Stojnić.

Ovniček je bil v igri za udeležbo na pripravah že na eni izmed prejšnjih reprezentančnih akcij, a mu je uvrstitev na seznam tedaj preprečila poškodba. Tokrat ga je selektor Vujović uvrstil na oba seznama. Poleg velenjskega organizatorja igre so v boj z Madžari vpoklicani še Klemen Ferlin, Niko Medved in Gregor Potočnik. Prva kvalifikacijska tekma bo na sporedu v soboto, 9. junija, ob 20.00 v Kopru, povratna pa štiri dni kasneje ob 19. uri v Veszpremu.

Slovenija bo letos nastopila tudi na Sredozemskih igrah, ki jih bo med 22. junijem in 1. julijem gostilo špansko mesto Tarragono. Poleg Ovnička se je na obeh seznamih znašel tudi Ferlin, vabljeni pa so tudi Nejc Cehte, Jan Grebenc, Matic Verdinek in Stojnić. Na omenjenem tekmovanju so v preteklosti že pustili pečat tudi rokometaši Gorenja Velenja. Za enega največjih je leta 1993 v Franciji poskrbel Borut Plaskan, ki je na tekmi za tretje mesto dosegel odločilen zadetek proti Egiptu in s tem Sloveniji prinesel prvo člansko rokometno reprezentančno medaljo.
ROKOMETAŠI GORENJA VELENJA NA SEZNAMU ZA KVALIFIKACIJSKI TEKMI Z MADŽARSKO:
Klemen Ferlin
Klemen Ferlin
Niko Medved
Niko Medved
Rok Ovniček
Rok Ovniček
Gregor Potočnik
Gregor Potočnik
ROKOMETAŠI GORENJA VELENJA NA SEZNAMU ZA SREDOZEMSKE IGRE:
Nejc Cehte
Nejc Cehte
Klemen Ferlin
Klemen Ferlin
Jan Grebenc
Jan Grebenc
Rok Ovniček
Rok Ovniček
Darko Stojnić
Darko Stojnić
Matic Verdinek
Matic Verdinek
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me