Show menu

FOTO: Mlajši dečki B sezono sklenili na 4. mestu

12. 5. 2018
Na Igu pri Ljubljani se je v soboto odvil zaključni turnir državnega prvenstva za mlajše dečke B. V generaciji fantov, rojenih leta 2006, in mlajših, so nastopili tudi rokometaši Gorenja Velenja. Ti so morali priznati premoč vseh trem tekmecem in na koncu zasedli 4. meto. Nik Šeliga je bil izbran v najboljšo postavo turnirja.

Na uvodnem obračunu so se izbranci Žige Lesjaka pomerili z gostitelji iz zasedbe Mokerca Iga. Tekmo so začeli dobro v obrambi, a bili na drugi strani zelo nezbrani v napadu. Po izenačenju na 7:7 so domači rokometaši dosegli štiri gole zapovrstjo in mirno zaključili preizkus. Osice je do ugodnejšega razpleta oddaljil iški vratar, ki je med drugim zastavil tudi štiri strele s sedmih metrov.

Po nekoliko daljšem premoru so se črno-rumeni po robu postavili kasnejšim državnim prvakom, s katerimi so se dvakrat že srečali v skupini prvega dela državnega prvenstva. Tedaj so mladi upi Gorenja Velenja prvo tekmo dobili, na drugi pa klonili po sedemmetrovki, ki je bila dosojena v zadnji sekundi igralnega časa. Tudi sobotna tekma je bila nadvse zanimiva. Celjani so tekmo začeli nekoliko bolje in v 18. minuti prvič povedli s +4 (10:6). Z enako prednostjo so povedli tudi nekaj minut kasneje (15:11), a se osice niso predale. Sredi 25. minute so rezultat poravnale na 16:16, izenačeno je bilo tudi na 17. golu, nato pa so po sedemmetrovki tekmeci dve minuti pred koncem povedli z 20:17 in obračun je bil odločen.

Dobro so se rokometaši Gorenja Velenja upirali tudi na zadnji tekmi proti Urbanscape Loki, s katero so se merili za bronasto medaljo. Škofjeločani so bili vseskozi korak pred črno-rumenimi. Ti so povsem v končnici nevarno zapretili, a jim je za preobrat zmanjkalo moči in časa.

Žiga Lesjak, trener mlajših dečkov B Gorenja Velenja:
"Na koncu smo, žal, zasedli četrto mesto, a menim, da smo bili na dveh izmed treh tekem zelo blizu, da bi iztržili tudi kaj več. Zmanjkalo nam je nekaj sreče in znanja. Ne glede na vse je za našo ekipo to lep dosežek."

ZAKLJUČNI TURNIR ZA MLAJŠE DEČKE B

Ig (ŠD Ig), sobota, 12. maja:

MOKERC – IG : GORENJE VELENJE 15:10
CELJE PL : URBANSCAPE LOKA 18:13
MOKERC – IG: URBANSCAPE LOKA 17:17
CELJE PL : GORENJE VELENJE 18:12
URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 21:20
MOKERC – IG : CELJE PL 15:23
FOTOGALERIJA - Mokerc Ig : Gorenje VelenjeFOTOGALERIJA - Celje PL : Gorenje VelenjeFOTOGALERIJA - Urbanscape Loka : Gorenje Velenje

Prijavi se na e-novice

Prijavi se