Show menu

FOTO+VIDEO: Vse generacije so se tradicionalno zbrale v središču Velenja

16. 4. 2018
Minulo soboto se je na Titovem trgu v Velenju odvil 8. Medgeneracijski festival. Dogodka so se udeležile vse selekcije RK Gorenje Velenje in pripomogle k prijetnemu druženju na sončen dan. Festival se je začel že v četrtek, velenjski rokometaši pa so se dogajanju pridružili v soboto. 


Letošnje druženje je potekalo pod sloganom "Spodbujamo misli in telo za dober spomin". Glavni namen je bil združiti čim več generacij v različnih skupnih aktivnosti in hkrati opozoriti na vse bolj aktualni problem današnjega časa – demenco. 


V družbi klubske maskote, ki je zlasti med najmlajšimi obiskovalci dobila kar nekaj novih prijateljev, so mlajše selekcije na Titovem trgu postavile posebno igrišče in se družile ob igranju rokometa. Druženje v centru mesta se je sklenilo z vsakoletnim tekom, na katerega so se kot spremstvo podali vsi velenjski rokometaši. Tekaška pot je bila preprosta in kratka, saj je glavni namen osveščanje o telesnih zmožnostih starejših. Tek je bil namenjen tako starejšim kot tudi invalidom in ostalim obiskovalcem festivala. Da med več kot 100-glavo množico tekačev ni prišlo do poškodb, so poskrbeli Jan Tajnik, Ibrahim Haseljić in Miljan Vujović, ki so zanje pripravili primerno ogrevanje. 


FOTOGALERIJA SOBOTNEGA DOGAJANJA NA 8. MEDGENERACIJSKEM FESTIVALU
VIDEO UTRINKI SOBOTNEGA DOGAJANJA NA 8. MEDGENERACIJSKEM FESTIVALU
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me