Show menu

V petek proti najboljši ekipi prvega dela Lige NLB

29. 3. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so na uvodnih preizkusih Lige NLB za prvaka doživeli nepričakovana poraza, saj so bili od njih boljši tako Koprčani kot Novomeščani. Ta petek jih čaka nov preizkus. Odpravili se bodo na gostovanje v Ribnico, kjer se bodo ob 19. uri zoperstavili tamkajšnjemu Riku.


Ribničani so bili najboljša ekipa prvega dela državnega prvenstva. V Ligi za prvaka, kjer trenutno zasedajo drugo mesto, so odigrali že tri tekme. Po zmagi nad Krko (30:23) je sledil nekoliko presenetljiv poraz v Škofji loki (24:26), na zadnji tekmi pa so izbranci Siniše Markote znova pokazali zobe in odščipnili točko aktualnim prvakom iz Celja.


Na prvih dveh omenjenih tekmah je Risto Vujačić dosegel po pet zadetkov. Črnogorskega desnega zunanjega rokometaša so Celjani na tretjem preizkusu omejili na dva gola, je pa zato s sedmimi tedaj izstopal 21-letno levo krilo Uroš Knavs. Člana Rika Ribnice sta tudi slovenski reprezentant Nik Henigman ter Mitja Nosan, ki je sedem sezon preživel tudi v dresu Gorenja Velenja.


Moštvi Rika Ribnice in Gorenja Velenja sta se v tej sezoni že pomerila konec januarja, ko je v deželi suhe robe potekal pripravljalni turnir pred začetkom drugega dela sezone. Finalno tekmo so tedaj črno-rumeni dobili s 23:22. 


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"V Ribnici pričakujem izredno težak preizkus, še posebej zato, ker smo na uvodnih dveh tekmah doživeli poraza, ki ju nismo pričakovali. Gostitelji petkove tekme so v vzponu, na kar nakazuje tudi njihov remi proti Celjanom. So čvrsta ekipa, ki v obrambi igra kompaktno postavitev 3-2-1. Pričakujem ostro tekmo. Pozitiven rezultat lahko pričakujemo le, če se tudi mi njim zoperstavimo z ostro igro ter s čvrsto obrambo. Sam verjamem v ugoden razplet, saj smo v zadnjem tednu zelo dobro in trdno trenirali."


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:
"Uvodni tekmi v Ligi NLB za prvaka sta se odvili daleč od naših pričakovanj, a neuspeha sta našo ekipo le še bolj povezala. V preteklem tednu smo tudi zato še bolj trdo trenirali ter se pripravljali na tekmo v Ribnici. Tam nas v petek čaka težko delo, saj je Riko dobro pripravljenost iz prvega dela državnega prvenstva, ko je osvojil prvo mesto, prenesel tudi v končnico. To nenazadnje kaže rezultat zadnjega preizkusa, na katerem so Ribničani proti Celjanom osvojili točko. Ne glede na vse se mi na gostovanje podajamo dvignjenih glav ter z jasnimi željami in cilji. Ali bomo uspeli izvleči ugoden rezultat, bo zagotovo v veliki meri odvisno od naše igre v obrambi."


LIGA NLB ZA PRVAKA, 4. KOLO:

Petek, 30. marca, ob 19.00:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE


LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 1 1 0 56 49 7 34
2 RD RIKO RIBNICA 3 1 1 1 78 73 5 34
3 RK GORENJE VELENJE 2 0 0 2 60 65 -5 31
4 RD KOPER 2013 3 3 0 0 83 70 13 29
5 RD URBANSCAPE LOKA 3 1 0 2 71 82 -11 25
6 MRK KRKA 3 1 0 2 84 93 -9 23
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me