Show menu

V Ljutomer po polfinalno vstopnico

20. 3. 2018

Medtem ko sta prva udeleženca finalnega turnirja Pokala Slovenije že znana – mesto sta si zagotovili moštvi Kopra 2013 in Krke – se bodo v sredo v boj za napredovanje med najboljšo četverico podali še rokometaši Gorenja Velenja. Ti bodo ob 19. uri gostovali v Ljutomeru, kjer se bodo za polfinalno vozovnico pomerili z Jeruzalemom Ormožem.


Ples kroglic je odločil, da bodo Velenjčani tudi četrtfinalno tekmo odigrali v gosteh. Prvoligaš iz Ormoža je v dosedanjem delu pokalnega tekmovanja odigral dve tekmi. Najprej je izločil Arcont Radgono (33:18), v začetku februarja pa nato še škofjeloški Urbanscape (28:25), ki se je za razliko od Štajercev v državnem prvenstvu uvrstil v Ligo za prvaka.


Proti Škofjeločanom so si Ormožani odločilno prednost priigrali že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 18:11. V domači športni dvorani Hardek – tekma z Gorenjem Velenjem bo zavoljo dodatne promocije rokometa v lokalnem okolju izjemoma odigrana v ŠD ŠIC v Ljutomeru – je bil pri Jeruzalemu z osmimi goli najuspešnejši srednji zunanji rokometaš Bojan Čudič.


Izkušeni 34-letni rokometaš je tudi najboljši strelec svoje ekipe v Ligi NLB. Na dosedanjih 20 tekmah je mrežo tekmecev zatresel že 121-krat. V napadu odlično sodeluje s krožnim napadalcem Miho Kavčičem, medtem ko z levega zunanjega položaja nevarnost za gol tekmecev sliši na ime Rok Žuran, ki je nekdaj v celjskem dresu igral tudi v Ligi prvakov. Za ekipo iz Ormoža uspešno nastopa tudi desnokrilni rokometaš Gal Cirar, ki je tja posojen iz vrst črno-rumenih. Omenjena četverica je na zadnjem preizkusu Lige NLB za obstanek - Jeruzalem je dvoboj z Dobovo dobil s 36:31 - skupaj prispevala 22 zadetkov.


Z »vinarji« so se velenjske »ose« nazadnje srečale v sezoni 2015/16. V 24. kolu prvoligaške druščine so bili konec marca črno-rumeni v gosteh boljši s 33:30. Za zmago je velenjski kapetan Niko Medved prispeval devet zadetkov.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Ormožani so na domačem igrišču še za odtenek bolj zahteven tekmec. V napadu igrajo zelo potrpežljivo in disciplinirano. Premorejo izvrstnega Roka Žurana, odlično pa sodelujeta krožni napadalec Miha Kavčič in organizator igre Bojan Čudič. Morali bomo biti zelo previdni in preprečevati njuno igro. Naša igra v obrambi bo nasploh morala biti čvrsta. Če bo temu tako, potem verjamem, da bomo zmagali. To je tudi cilj obračuna."


Jan Grebenc, rokometaš Gorenja Velenja:
"Kako vroče in neugodno je gostovanje pri Jeruzalemu Ormožu se spominjam še iz minulih sezon, ko sem igral v Ribnici. Četudi bomo tekmo tokrat igrali v Ljutomeru verjamem, da bodo tudi tokrat domači navijači zelo glasni. Mi se na tekmo četrtfinala Pokala Slovenije podajamo z jasnim ciljem. To je zmaga in uvrstitev na finalni turnir. Za uspeh bomo morali garati v obrambi, ki se je že nekajkrat v sezoni izkazala za odločilen dejavnik na poti do ugodnega rezultata. Ob tem bo potrebno pokazati tudi zvrhano mero osredotočenosti na obeh straneh igrišča. Vse nam bo zagotovo lažje tudi ob podpori naših navijačev Šaleških graščakov, ki nas bodo bodrili tudi na tej tekmi."


POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE

Sreda, 21. marca, ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE

Osa pika