Show menu

Na aprilsko slovensko reprezentančno akcijo vabljene štiri ose

14. 3. 2018

Selektor slovenske moške članske reprezentance je predstavil seznam rokometašev, na katere računa v prvem aprilskem tednu, ko bo Slovenija opravila mini priprave na junijske kvalifikacije za SP 2019. Med 23 kandidatov je uvrstil tudi štiri člane Gorenja Velenja.


Na seznamu so se znašli Niko Medved, ki je po poškodbi rame nesrečno ostal brez nastopa na januarskem evropskem prvenstvu, Matic Verdinek, Gregor Potočnik ter znova tudi vratar Klemen Ferlin. 


Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala 2. aprila v Laškem, kjer bo opravila tudi vse treninge, ter se 7. in 8. aprila na dveh pripravljalnih tekmah pomerila proti Belorusiji, deseti reprezentanci minulega evropskega prvenstva na Hrvaškem. Prva tekma bo na sporedu v Trbovljah druga pa v Laškem, kjer je prvič in zadnjič igrala avgusta 2001. Uri tekem bosta znani kasneje.


Veselin Vujović, selektor moške članske reprezentance:
"V ekipi za tekmi proti Belorusiji, ki bosta služili kot priprava na junijske kvalifikacije za SP 2019 proti Madžarom, glede na evropsko prvenstvo na Hrvaškem ni velikih menjav. Razmišljal sem, da bi vpoklical še nekatere mlade igralce, a nisem prepričan, da bi si izborili mesto v ekipi junija, jih bomo pa preizkusili na sredozemskih igrah, na katerih bomo nastopili letos. Za pripravljalni tekmi z Belorusi smo se na odločili zaradi tega, ker so po slogu in načinu igre podobni Madžarom. Obe tekmi bomo vzeli zelo resno, saj bomo imeli na nasprotni strani zelo kakovostno reprezentanco, ki se je na Hrvaškem pokazala v zelo lepi luči in goji lep in sodoben rokomet."


SLOVENSKA MOŠKA ČLANSKA REPREZENTANCA, PRIPRAVLJALNI TEKMI:

Trbovlje, sobota, 7. aprila:

SLOVENIJA : BELORUSIJA


Laško, nedelja, 8. aprila:

SLOVENIJA : BELORUSIJA

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me