Show menu

Grebenc s soigralci prejel Bloudkovo nagrado

16. 2. 2018
Na Brdu pri Kranju je v petek potekala 53. podelitev Bloudkovih nagrad, najvišjih državnih priznaj za šport, za leto 2017.  Nagrado za vrhunski mednarodni dosežek v minulem letu je prejela tudi slovenska moška rokometna reprezentanca.

Slednja si je nagrado prislužila z osvojitvijo tretjega mesta na svetovnem prvenstvu v Franciji. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića in v zasedbi Tilen Kodrin, Darko Cingesar, Borut Mačkovšek, Jan Grebenc, Nik Henigman, Marko Bezjak, Miha Zarabec, Jure Dolenec, David Miklavčič, Vid Kavtičnik, Blaž Janc, Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Vid Poteko, Matevž Skok, Urban Lesjak, Urh Kastelic je s tem priigrala prvo člansko kolajno v kolektivnih športih v zgodovini Slovenije na tekmovanjih najvišjega ranga, tj. svetovno prvenstvo. Na Gorenjskem je v imenu reprezentančnih soigralcev nagrado prevzel član Gorenja Velenja Grebenc.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije:
"Bloudkova nagrada je veliko priznanje za slovenski rokomet in nagrada, ne le tej generaciji rokometašev, selektorju in strokovnemu štabu, ampak tudi prejšnjim generacijam in vsem nekdanjim selektorjem in delavcem, ki so tlakovali pot do največjega uspeha v zgodovini slovenskega rokometa. Zagotovo najbolj zanimivo pa je, da je bilo leto 2017 resnično leto slovenskega športa, mi smo bili januarja z bronom le tisti, ki so začeli trend, ki se je nadaljeval skozi leto, piko na i pa so dodali košarkarji z naslovom evropskega prvaka. Ponosni smo lahko na slovenski rokomet."

2017 was a crazy sport year for Slovenia! 🇸🇮#bloudek2017 #rzs

A post shared by Jan Grebenc (@jangrebenc) on

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me