Show menu

V četrtfinalu Pokala Slovenije proti Jeruzalemu Ormožu

5. 2. 2018

V ponedeljek je na sedežu Rokometne zveze Slovenije potekal žreb parov pred četrtfinalom Pokala Slovenije. Gorenje Velenje se bo za vozovnico na finalni turnir pomerilo z Jeruzalemom Ormožem.


Ples kroglic je odločil, da bodo rokometaši iz Šaleške doline tudi tretjo zaporedno tekmo v pokalni sezoni igrali v gosteh. Prvoligaš iz Ormoža je v dosedanjem delu tekmovanja odigral dve tekmi. Najprej je izločil Arcont Radgono (33:18), minulo nedeljo pa z 28:25 še škofjeloški Urbanscape. K zmagi je Bojan Čudič prispeval osem golov.


Izkušeni 34-letni rokometaš je tudi najboljši strelec svoje ekipe v Ligi NLB (86 golov), kjer se bodo v zadnjih štirih kolih Ormožani podali v lov na Ligo za prvaka. Trenutno na lestvici zasedajo peto mesto, a ob tem premorejo identičen izkupiček kot četrtouvrščena Krka. Zbrali so sedem zmag, remi in šest porazov.


Z Ormožani so se velenjske »ose« nazadnje srečale v sezoni 2015/16. V 24. kolu prvoligaške druščine so bili konec marca črno-rumeni v gosteh boljši s 33:30. Za zmago je trenutno poškodovani velenjski kapetan Niko Medved prispeval devet zadetkov.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Žreb je vedno lahko bolj ali manj ugoden. V četrtfinalu Pokala Slovenije nam je namenil obračun z Ormožani, ki so dobra ekipa. Zagotovo nas na gostovanju čaka težka tekma, tudi zavoljo dejstva, da Jeruzalem Ormož vedno spremljajo glasni navijači. V pokalnem tekmovanju o tvoji usodi odloča le ena tekma, zato bomo morali biti na tekmece dobro pripravljeni."


POKAL SLOVENIJE

Četrtfinale (termin tekme še ni znan):
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me