Show menu

Ose na prvi uradni tekmi v letu 2018 gostijo hrvaške podprvake

2. 2. 2018

Po končanem reprezentančnem premoru se bodo nadaljevala klubska rokometna tekmovanja. Gorenje Velenje prva uradna tekma v novem koledarskem letu čaka to soboto, ko bo ob 20.30 v Ligi SEHA Gazprom gostilo moštvo Nexeja iz hrvaških Našic.


S treningi pred drugim delom sezone so velenjski rokometaši začeli 11. januarja. Na prvih treningih je bila odsotna peterica rokometašev (Matic Verdinek, Gregor Potočnik, Jan Grebenc,Nejc Cehte in Žarko Pejović), ki se je v reprezentancah Slovenije in Črne gore mudila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem ter kapetan Niko Medved, ki je na reprezentančni tekmi proti Srbiji obnovil poškodbo rame. Po dolgotrajni rehabilitaciji se je na treninge vrnil Darko Stojnić, ki še ni povsem nared za vse napore, medtem ko vrnitev na igrišče z individualnimi treningi še naprej kuje Vid Levc.


Vsi reprezentanti so se ekipi znova pridružili tik pred prvima pripravljalnima tekmama, ki ju je Gorenje Velenje odigralo na turnirju v Ribnici. V polfinalu je najprej moštvo Željka Babića odpravilo Dobovo (30:25), v finalu pa še gostitelje s 23:22. Velenjčani so nato minuli torek gostovali še v Mariboru, kjer so tamkajšnjega prvoligaša odpravili s 33:31.


Pred zadnjimi šestimi tekmami med regionalno druščino moštvo iz Šaleške doline s 17 točkami zaseda peto mesto, za najboljšo četverico (četrti je beloruski Meškov z 22 točkami), ki bo napredovala na zaključni turnir, pa zaostaja za pet točk. Precej nižje se nahaja Nexe. Hrvaški podprvak, katerega barve branijo tudi trije Slovenci - reprezentanta Patrik Leban in Saša Barišić Jaman ter Aljaž Lavrič - je trenutno osma najboljša ekipa, na dosedanjih 12 tekmah pa je zbral sedem točk. Svojo edino zmago je dosegel v drugem kolu, ko je bil s 33:28 boljši od Vojvodine. Ob tem je nanizal štiri neodločene izide – z remijem se je končala tudi prva tekma med Nexejem in Gorenjem Velenjem v Našicah (24:24) – ter sedem porazov.


Na dosedanjih tekmah Lige SEHA Gazprom sta bila pri Nexeju najučinkovitejša desnokrilna rokometaša Marko Buvinić in Vedran Zrnić. Prvi je dosegel 48, slednji pa 46 golov.


Vstopnice za sobotno tekmo so naprodaj na vseh prodajnih mestih sistema Mojekarte.si. V predprodaji, ki poteka do petka do polnoči, so na voljo po 5 EUR, na dan tekme (dve uri pred tekmo tudi na blagajni dvorane) pa si jih vsi rokometni navdušenci lahko zagotovite za 7 EUR. Na dan tekme poseben popust velja za osnovnošolce (4 EUR), dijake, študente in upokojence (vsi 5 EUR).


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Po novoletnem premoru smo na treningih imeli precej težav. Kar nekaj igralcev je bilo odsotnih zaradi reprezentančnih obveznosti, precej pa jih je bilo tudi poškodovanih. Skupaj tako nismo opravili veliko treningov, kar je zagotovo težava. Tekmo z Nexejem ne pričakujemo najbolje pripravljeni. Kljub temu od naših igralcev pričakujem pravi pristop k tekmi, disciplino v igri ter da pokažejo pripadnost svojemu klubu. Morali bomo biti pozorni na igro v obrambi, saj sobotni tekmeci zelo dobro tečejo v nasprotne napade."


Alem Toskić, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zavedamo se, da nas v soboto čaka pomembna tekma. Po premoru smo se z veliko vnemo začeli pripravljati na sobotno tekmo z Nexejem. Verjamem, da smo na pravi poti."


LIGA SEHA GAZPROM, 13. KOLO:

Sobota, 3. februarja, ob 20.30:
GORENJE VELENJE : NEXE NAŠICE


LESTVICA LIGE SEHA GAZPROM:

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me