Show menu

Medved zaradi poškodbe brez nastopa na EP, vpoklican Verdinek

11. 1. 2018
Kapetan Gorenja Velenja Niko Medved ostaja brez nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Na sredini pripravljalni tekmi s Srbijo je 27-letni levokrilni rokometaš zablestel s tremi zadetki, nato pa obnovil poškodbo leve rame. Namesto njega je selektor Veselin Vujović dan pred odhodom v Zagreb vpoklical Matica Verdinka, prav tako člana Gorenja Velenja.

Medved je z levo ramo, natančneje rotatorno manšeto, imel težave že pred reprezentančnim zborom. V četrtek je opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal, da Veselin Vujović na Hrvaškem nanj ne bo mogel računati.

23-letni Verdinek je za reprezentanco nazadnje nastopil v junijskem ciklusu kvalifikacij za EP 2018 proti Švici in Portugalski, na katerih je dosegel pet zadetkov.

Niko Medved:
"Vpoklica v reprezentanco sem bil izjemno vesel, saj je bilo igranje za izbrano vrsto vedno moja velika želja. Na žalost je prišlo do tega, da sem imel v času pred pripravami smolo s poškodbo rame, ki sem jo do zbora po zdravniškem mnenju saniral, a so se nato težave ponovile in se na zadnji tekmi v Velenju še poslabšale, kar je po zdravniški oceni pomenilo konec mojih želja po igranju evropskem prvenstvu. Kljub temu, da sem prikrajšan za ta turnir in, da bom moral na priložnost za nastop na velikem tekmovanju še počakati, bom vsekakor eden največjih navijačev in podpornikov naše reprezentance, ki ji želim vso srečo in čim več zmag."

Veselin Vujović, selektor Slovenije:
"V nizu poškodovanih igralcev smo v najslabšem možnem trenutku ostali še brez Nika Medveda, saj moramo zdaj na hitro uigrati Matica Verdinka. Velika škoda je, da Niko ne bo mogel debitirati na tako velikem tekmovanju, saj je s svojim prihodom prinesel veliko agresivnosti, ki smo jo potrebovali ter si tudi že izboril svoje mesto v ekipi za prvenstvo, a na žalost ne bo mogel nastopiti. Žal ne moremo storiti ničesar, vse, kar nas ne ubije, pa nas zagotovo naredi še močnejše."
ZADETKI NIKA MEDVEDA PROTI SRBIJI:

Prijavi se na e-novice

Prijavi se