Show menu

Gorenje Velenje in Matjaž Brumen sta se razšla

27. 12. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so se pretekli četrtek na novoletni premor podali s tretjo zaporedno zmago. V vse omenjene boje se je ekipa Željka Babića podala brez svojega drugega najstarejšega rokometaša Matjaža Brumna. S 34-letnikom se je vodstvo kluba v teh dneh dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja.


Klub iz Šaleške doline na položaju desnega krila, kjer ostajata domačin Rok Golčar in nadarjeni 19-letni bosanski rokometaš Ibrahim Haseljić, ne bo iskal dodatne okrepitve.


Nekdanji slovenski reprezentant moštvo slovenskih podprvakov zapušča po odločitvi kluba, da ta že v preostanku te sezone postopoma pomladi člansko ekipo ter na članskih tekmah skuša ponuditi kar največ priložnosti mladim rokometašem iz lastnih mlajših selekcij, ki bodo od poletja 2018 kandidirali za redna mesta v članskem moštvu. Odločitev o prekinitvi sodelovanja in predčasni pomladitvi članske ekipe je bila sprejeta skupaj in po posvetu z glavnim trenerjem članske ekipe Željkom Babićem.


S tem je velenjski klub naredil dodaten korak v smeri pomladitve ekipe, ki je v načrtih za naslednjo sezono. Klub ostaja na začrtani poti, začeti pred dobrima dvema letoma, da postane eden izmed vodilnih slovenskih razvojnih centrov za mlade rokometne upe. Da je vodstvo kluba povleklo prave poteze, je bilo opazno že v minuli sezoni, ko je kadetska ekipa v državnem prvenstvu osvojila tretje mesto, večji del te pa je uspešno nastopal tudi v mladinski selekciji.


Po dokončnem prehodu nadarjene generacije med mladince se dodatno okrepljeno velenjsko moštvo med prvoligaši nadvse uspešno kosa tudi v tej sezoni. Na premor se je podalo kot edino, ki še ni okusilo poraza. Na 10 tekmah je zbralo 9 zmag in remi, s čimer zaseda sam vrh 1. mladinske lige.


Iz mladinske ekipe je sicer v tej sezoni priložnost na članskih tekmah dobilo že sedem rokometašev. Rk Gorenje Velenje se lahko sicer pohvali, da ima, ko se ozremo v minulo poletje, v mladinski ekipi kar deset reprezentantov treh držav – Slovenije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se