Show menu

FOTO: V soboto na pomoč tudi velenjski gasilci!

23. 11. 2017

V RK Gorenje Velenje so si na zadnji domači tekmi VELUX EHF Lige prvakov v rednem delu sezone 2017/18 za cilj zadali vnovič napolniti Rdečo dvorano. Četudi so v klubu v zadnjih letih z zares veliko vložene energije na višjo raven dvignili prepoznavnost črno-rumene osje športne družine, je preverjen recept za zapolnjene sedeže vselej bil zagotovo le slovenski derbi proti sosedom iz RK Celje PL. A ker se nikdar ne predajo in ker so si na izjemno pomembnem dvoboju s švicarskim moštvom Kadetten Schaffhausen zares zaželeli polnih tribun, so si v klubu omislili prav posebno akcijo.


Zavoljo očetovega poklica je eden najbolj nadarjenih domačih igralcev vseh časov, 17-letni domači levi zunanji igralec Jernej Drobež, dobil »klubski« vzdevek »Gasilec«. In tako se je porodila ideja, da bi se temu, izjemno častnemu in požrtvovalnemu poklicu RK Gorenje Velenje poklonil s posebnim večerom, namenjenim gasilcem. In ker se ideja sama po sebi ne udejanji, so igralci članske ekipe vzeli pot pod noge ter odšli podelit vstopnice za tekmo proti serijskim švicarskim prvakom zadnjih let šaleškim gasilskim junakom.


V četrtek zvečer so jih ti pričakali odprtih rok. Klemen Ferlin, povratnik po poškodbi Jan GrebencNejc Cehte in Gregor Potočnik so imeli najprej priložnost spremljati vajo tehničnega posega na vozilu, udeleženem v prometni nesreči, za tem pa so jim gasilci z veseljem razkazali še svojo veliko pridobitev, na katero so zelo ponosni - dvižno lestev, ki v reševalnih akcijah junake dvigne tja do 37 metrov nad tlemi. Za tem se je zabavno druženje preselilo v notranjost gasilskega doma, kjer so rokometaši slišali veliko toplih in vzpodbudnih besed. 


V »osjem gnezdu« gre tako v soboto pričakovati precejšnjo gnečo, saj ni vrag, da bi se borcem na igrišču in na tribunah ne pridružilo še nekaj stotnij preostalih glasnih navijaških grl. Želja naših rokometašev po dokazovanju, uspehu in preboju v osmino finala VELUX EHF Lige prvakov je velikanska. Izjemna. Ogromna. In s srčno, borbeno, zbrano, predano ter pametno igro bodo izbranci trenerja Željka Babića dali vse od sebe, da v kozji rog uženejo »švicarske kadete« ter se nato na gostovanje k danskemu Skjernu podajo na vse ali nič.

FOTOGALERIJA DRUŽENJA Z GASILCI

Prijavi se na e-novice

Prijavi se