Show menu

Gorenje Velenje med petimi najbolj prepoznavnimi klubi v Sloveniji!

17. 11. 2017

V petek se je v Portorožu končal tradicionalen Sporto, največja konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu v srednji Evropi. Poleg zanimivih predavanj so tudi to leto nagradili najboljše projekte in prepoznavne športne znamke (ang. brands). Med finaliste, torej med najboljših pet klubskih blagovnih znamk slovenskega klubskega športa, se je zavihtel tudi RK Gorenje Velenje!


Sporto Brands je javnomnenjska raziskava, ki jo prireditelji konference izvajajo v sodelovanju z Inštitutom za raziskave trga in medijev Mediana. Rezultati raziskave na koncu povedo, kateri klubi in športniki oziroma športnice so po mnenju širše javnosti v Sloveniji najbolj prepoznavni, priljubljeni in hkrati marketinško zanimivi. V kategoriji slovenskih športnih klubov se je med najboljšo peterico letos zavihtel tudi RK Gorenje Velenje. Poleg kluba iz Šaleške doline so bili za nagrado nominirani še OK ACH Volley, RK Celje PL, NK Olimpija ter NK Maribor, ki je na koncu nagrado, še šestič zapored, tudi osvojil.


Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje:
"V Velenju smo pred dobrima dvema letoma zastavili novo strategijo, ki je v naš klub vnesla svež veter. S sodelavci smo ogromno časa in energije posvetili dvigu prepoznavnosti kluba. Ni nam potrebno skrivati, da moramo v času finančne sanacije vsak evro razporediti izredno preudarno in premišljeno. Zavoljo tega smo v primerjavi z ostalimi nominiranci za nagrado Sporto brands 2017 pravi palčki, a naša ekipa z vloženo energijo, časom, predvsem pa znanjem ves čas dokazuje pripadnost klubu, s čimer se lahko ob bok postavi tudi precej višjim marketinškim mošnjičkom. Uvrstitev RK Gorenje Velenje med pet najbolj prepoznavnih in priljubljenih klubov v Sloveniji je zagotovo pokazatelj, da so bile naše usmeritve pravilne ter da stopamo v pravi smeri. Obenem nam to priznanje daje novega zagona in delovnega elana za prihodnost." 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me