Show menu

Mladinsko ekipo okrepil reprezentant Brin Cimerman

20. 10. 2017

Mladinska ekipa Gorenja Velenja je po treh letih premora uspešno začela nastope med slovensko prvoligaško druščino. Izbranci Klemna Luzarja na uvodnih dveh tekmah še niso izgubili, do še boljših rezultatov pa jim bo v prihodnje pomagal Brin Cimerman (193 cm, 2000).


Mladi krožni napadalec se s precej soigralci (Jernej Drobež,Timotej Grmšek, Tilen Grobelnik, Peter Šiško in Domen Tajnik) že pozna iz reprezentance mlajših kadetov. Barve Slovenije so poleti skupaj branili na evropskem olimpijskem festivalu mladih in osvojili srebrno medaljo.


Cimerman je prve rokometne korake napravil pri Mokerc Igu, za katerega je uspešno nastopal v vseh selekcijah in do danes zabil preko 2000 golov. V minuli sezoni je v dresu kadetske ekipe na 25 tekmah nasprotne vratarje premagal kar 219-krat, že od leta 2015 pa nastopa tudi za člansko moštvo z obrobja Ljubljane, ki se meri v 2. DRL. V tej sezoni bo pri mladinski ekipi Gorenja Velenja imel status posojenega igralca (obenem bo igral za člane Mokerc Iga), v prihodnji sezoni pa bo dokončno postal član kluba, s katerim je sklenil sodelovanje do leta 2023.


Tomaž Juršič, vodja mladinskega pogona Gorenja Velenja:
"Izjemno sem vesel, da nam je v svoje vrste uspelo pridobiti Brina Cimermana, ki v Velenje prihaja iz rokometnega kluba iz Iga. Brin je bil eden od nosilcev igre reprezentance mlajših kadetov, katera je poleti na Olimpijskem festivalu evropske mladine v madžarskem v Györu osvojila srebrno medaljo. Mladi krožni napadalec bo v naš klub dokončno prestopil junija 2018, že v tej sezoni pa bo kot posojen rokometaš igral za našo mladinsko ekipo, ki se znova bori v prvi ligi. Rad bi se zahvalil predsedniku RD Mokerc Ig Andreju Ambrožu, ki je v pogovorih okoli prestopa pokazal izjemno korektnost. Brinu vsi v klubu želimo čim več lepih trenutkov in dobre igre."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se