Show menu

VIDEO: Velenjski rokometaši sprejeli vabilo 9-letnega navijača Luke

12. 10. 2017
Včasih je potrebno resnično malo, da nekomu polepšaš dan. Že malenkost lahko dan povsem obrne na glavo. Ravno to se je ta teden zgodilo 9-letnemu Luki, nadobudnemu rokometašu in gorečemu navijaču RK Gorenje Velenje. Da ga je torkovo popoldansko sonce še bolj obsijalo, so z nenapovedanim obiskom na domu poskrbeli Rok Zaponšek, Rok Golčar in Nejc Cehte, sicer igralci članske ekipe slovenskega podprvaka.
 
Pa se vrnimo na začetek. Velenjski rokometaši v tej sezoni po treh letih premora znova nastopajo v VELUX EHF Ligi prvakov, najelitnejšem evropskem rokometnem klubskem tekmovanju. Na uvodnih treh tekmah so izbranci Željka Babića nanizali prav toliko zmag. Še posebej presenetljiva je bila tista proti danskemu Skjernu, ki je pred obračunom veljal za absolutnega favorita.
 
Kot vselej je tudi tedaj za črno-rumene pesti stiskal Luka iz Velenja in bil po zmagi z 31:29 tako vzhičen, da je svojemu očetu Robiju naročil, da velenjskim rokometašem prenese nekoliko neobičajno vabilo. »Naš pob je rekel, da ste tk dober igrali, da vas vse vabi na sladoled. Čist nor na vas!« se je glasil zapis med komentarji objave na spletnem družabnem omrežju Facebook po novem uspehu »os«.
 
Vabila rokometaši niso spregledali in se drzno odločili, da stopijo še korak dlje. Luko so nenapovedano obiskali na njegovem domu v Velenju. Ob prihodu so ga preko očeta priklicali na telefon in ga povprašali, ali bo sprejel njihov obisk. Mladi navijač je bil sprva nekoliko skeptičen, a ko je na hišnem pragu spoznal, da telefonski klic ni bila šala, so začele deževati solze sreče.
 
Rokometaši na obisk seveda niso prišli praznih rok in ob pomoči Hotela Paka, partnerja kluba, za celotno družino prinesli slasten sladoled. Luka, ki sicer rokomet trenira v krožku na velenjski OŠ Antona Aškerca, je iz rok Zaponška, svojega najljubšega rokometaša Gorenja Velenja, v dar prejel tudi poseben personaliziran dres, njegovim trem mlajšim bratom pa bodo v prihodnje ob ogledih tekem velenjskih rokometašev družbo delale plišaste podobe klubske maskote Ose Pike. Celotno družino so igralci povabili tudi na naslednjo domačo tekmo, 22. oktobra bo v Rdeči dvorani gostovala srbska Vojvodina.
 
Kako so se odvijale priprave na skrivnosten obisk in kako se je odvilo presenečenje, si lahko ogledate v spodnjem video zapisu.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me