Show menu

VIDEO: Zbrala se je prvoligaška druščina

7. 9. 2017
V četrtek se je v središču Ljubljane na novinarski konferenci zbrala slovenska rokometna prvoligaška druščina. Z izjemo nekaterih klubov so se jih udeležili glavni trenerji in kapetani ekip. Barve Gorenja Velenja sta tako zastopala Željko Babić in Niko Medved, ki sta zbrani sedmi sili predstavila ekipne cilje, četudi bo do začetka Lige NLB za prvaka, ko se bodo tekmovanju črno-rumeni tudi uradno priključili, preteklo še kar nekaj časa.

V prvi del državnega prvenstva, ki se bo sicer začelo to soboto, se bo podalo 10 ekip, dve manj kot v minuli sezoni. Novinca sta ljubljanski Slovan in Herz iz Šmartnega pri Litiji. V Ligo za prvaka, ki se bo začela marca, se bodo prebile najboljše štiri ekipe prvega dela. V odločilnem delu sezone se bosta tekmovanju pridružili najboljši slovenski ekipi, Gorenje Velenje in Celje PL, ki bosta poprej nastopali v Pokalu Slovenije, Ligi SEHA Gazprom in Ligi prvakov. Obe bosta boje med najboljšo slovensko šesterico začeli z enakim točkovnim izkupičkom kot najboljša ekipa prvega dela Lige NLB, medtem ko bo ostala trojica seboj prenesla točkovno bero, ki si jo bo zagotovila na prejšnjih 18 tekmah.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Sam sem novinec v Ligi NLB. Ponosen in vesel sem, da bom imel priložnosti biti del tako dobrega in zanimivega tekmovanja. Klubske in moje ambicije so v tej sezoni Lige NLB visoke. Želimo postati prvaki, zato bomo naredili vse, da nam ta dosežek uspe. Liga NLB bo zagotovo zelo zanimiva, saj je v njej veliko odličnih trenerjev in igralcev, tako da pričakujem precej izenačene tekme, na katerih bo mogoče prav vse. Mi imamo dobro ekipo, saj je klub naredil zelo dobro selekcijo, zdaj pa je na meni, da svoj posel opravim kakovostno."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Vsem klubom, trenerjem in igralcem želim uspešno sezono, ki naj mine predvsem brez poškodb. Našo ekipo do priključitve k tekmovanju v Ligi NLB loči še kar nekaj časa in dokazovanja v ostalih tekmovanjih. Naš primarni cilj ostaja državni naslov, zato že komaj čakamo, da se začne Liga za prvaka."

POSNETEK NOVINARSKE KONFERENCE:
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me