Show menu

V torek proti evropskim klubskim prvakom

4. 9. 2017

V ponedeljek nekaj po 12. uri bodo rokometaši Gorenja Velenja iz brniškega letališča poleteli v Skopje, kjer jih v torek čaka uvodna tekma drugega kola Lige SEHA Gazprom. Tokratni nasprotnik v regionalnem tekmovanju bo tamkajšnji Vardar. Tekma bo na sporedu v torek ob 17.30.


Za moštvom iz makedonske prestolnice je izjemna sezona, v kateri so izbranci Španca Raula Gonzaleza Gutiereza osvojili lovoriko Lige prvakov in Lige SEHA Gazprom, vse skupaj pa kronali še z obema makedonskima lovorikama. S skorajda nespremenjeno zasedbo, potem ko je v svojih vrstah zadržal vse svoje ključne rokometaše, je Vardar konec avgusta sezono začel v katarski Dohi, kjer se je meril za naslov svetovnega klubskega prvaka. Po porazu v polfinalu (32:29) proti kasnejši zmagovalki Barceloni je na koncu zasedel tretje mesto (zmaga nad domačim Al Saddom s 30:23).


Na uvodu sedme sezone regionalne lige je Vardar pred dvema dnevoma gostoval pri mestnem tekmecu Metalurgu in se dokopal do suverenega uspeha. Prepričljivo boljši je bil celotno tekmo, na koncu pa zmagal z 32:23. S petimi goli je bil najučinkovitejši izkušeni ruski krilni rokometaš Timur Dibirov (LK, 180 cm, 1983), po štiri pa sta dodala zunanja igralca Jorge Maqueda (DZ, 195 cm, 1988) in Vuko Borozan (LZ, 203 cm, 1994).


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Vardar je evropski klubski prvak. Gre za zelo, zelo dobro ekipo, ki jo vodi eden najboljših trenerjev na svetu. Čaka nas dvoboj dveh ekip, ki bosta nastopali tudi v Ligi prvakov. Želim si, da v Skopju ponovimo igro v obrambi z zadnje tekme proti Celjanom, da bomo agresivni in čvrsti, ter da bo žoga v napadu med našimi fanti bolje krožila."


Matjaž Brumen, rokometaš Gorenja Velenja:
"O tekmecih ni potrebno izgubljati veliko besed. Odhajamo na gostovanje k evropskim klubskim prvakom, proti katerim bomo skušali odigrati kar se da dobro tekmo, dvigniti raven naše pripravljenosti in iztržiti čim več. Pred potjo v Skopje ne predajamo, četudi se dobro zavedamo, kako kakovostne posameznike in kakšen sistem premore Vardar. Naša glavna naloga bo, da zaustavimo hitre nasprotne napade tekmecev. Kaj nam bo to na koncu prineslo, bomo videli. Moja želja je predvsem ta, da se s to tekmo dvigne naša forma, saj nas kmalu čaka začetek nastopov v Ligi prvakov ter ostali preizkusi z zahtevnimi tekmeci."


LIGA SEHA GAZPROM, 2. KOLO:

Torek, 5. septembra, ob 17.30 (Skopje):
VARDAR : GORENJE VELENJE (prenos na Šport TV)

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me