Show menu

V začetek nove sezone brez Darka Stojnića

9. 8. 2017

V minulih dneh je postalo jasno, da bo moštvo RK Gorenje Velenje novo sezono prisiljeno začeti brez svojega najvišjega igralca Darka Stojnića (200 cm, 1997). Mladi, 20-letni krožni napadalec bo moral zaradi poškodbe levega ramena na operativni poseg.


Težave z nestabilnim ramenskim sklepom leve roke so se pojavile ob koncu minule sezone, ko je na predzadnji tekmi Lige NLB trčil z enim izmed rokometašev Kopra 2013. Zaradi bolečin je nato preventivno izpustil zadnjo tekmo državnega prvenstva. Težave se, kljub krepitvi mišic ramenskega obroča med prostim poletjem in v dosedanjem delu klubskih priprav, niso končale, zato je bil s težkim srcem primoran odpovedati tudi nastop v mladinski reprezentanci. Pred kratkim je prejel še drugo (identično) zdravniško mnenje, da je za vnovično vzpostavitev stabilnosti sklepa operacija neizogibna.


Zaradi zaključene finančne konstrukcije v novi sezoni klub ni mogel seči po dodatni okrepitvi. Po pogovoru klubskega vodstva in glavnega trenerja Željka Babića se je tako ekipi na treningih že pridružil "otrok kluba" Jan Tajnik (191 cm, 1997). Za kapetana mladinske ekipe iz minule sezone je bilo sprava predvideno, da se bo kot posojeni igralec kalil v enem izmed ostalih slovenskih klubov, sedaj pa bo po najboljših močeh skušal zapolniti prazno vrzel na mestu krožnega napadalca, kjer bosta v mentorski vlogi nastopala izkušeni Alem Toskić (190 cm, 1982) in Blaž Kleč (183 cm, 1986).


Velenjske rokometaše sicer v četrtek zgodaj zjutraj čaka pot na Češko, kjer se bodo konec tedna v mestu Nove Veseli mudili na mednarodnem turnirju – tekmeci bodo poljski Piotrkow, domače Nove Veseli in madžarski Tatabanya. Poleg Stojnića tam ne bo nastopil še Matjaž Brumen (190 cm, 1982), ki po dogovoru s trenerjem in direktorjem kluba doma ostaja zaradi družinskih obveznosti.


Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja:
"Prek poletja je Darko zares naredil vse, da bi se s poškodbo rame soočil brez operacije. Izgubil je 10 kilogramov, pod nadzorom zdravniške službe je delal vaje za krepljenje ramenskega obroča, a po opravljenih preiskavah, testiranjih in pregledih pri nekaj najboljših ortopedih v regiji smo skupaj prišli do zaključka, da je operacija neizogibna. Naš klub je in bo še naprej Darkovo rehabilitacijo v celoti nadzoroval in jo podpiral, kljub neizmerni želji, da bi se čim prej vrnil na parket, pa bomo raje previdni in ne bomo prehitevali dogodkov. Operacijo bo Darko opravil ob koncu avgusta, če bo vse normalno, pa bo za najhujše napore nared ob koncu tega ali v začetku naslednjega koledarskega leta. Glede na to, da pri Stojniću gre za vrhunskega krožnega napadalca, ki je v prihodnosti resen kandidat za slovensko člansko izbrano vrsto, je pač potrebno narediti vse, da še dolga leta lahko izkoriščal nedvomno velik športni potencial."


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:
"Bolečine v ramenu so se pojavile po predzadnji tekmi minule sezone državnega prvenstva. Celotno poletje sem krepil mišice, da bi lahko bil do začetka priprav pred novo sezono znova na igrišču. V Krapini sem obiskal priznanega ortopeda Nikolo Čička, ki je dejal, da bo potrebna artroskopija, identično mnenje pa je nato podal še slovenski ortoped Klemen Stražar. Na žalost druge možnosti ni, potrebna je operacija, ki bo na sporedu konec avgusta na Hrvaškem. Upam, da bom lahko ekipi, v kateri pred novo sezono vlada izvrstno vzdušje, kmalu znova pomagal tudi na igrišču."

Darko Stojnić mora na operacijo levega ramena.
Darko Stojnić mora na operacijo levega ramena.
Jan Tajnik je bil v minuli sezoni kapetan mladinske ekipe, ki se je pod vodstvom Klemna Luzarja znova uvrstila med prvoligaše. Za člansko ekipo do danes nastopil na sedmih tekmah (v minuli sezoni enkrat) in dosegel en zadetek.
Jan Tajnik je bil v minuli sezoni kapetan mladinske ekipe, ki se je pod vodstvom Klemna Luzarja znova uvrstila med prvoligaše. Za člansko ekipo do danes nastopil na sedmih tekmah (v minuli sezoni enkrat) in dosegel en zadetek.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me