Show menu

Zunanjo linijo mladinske ekipe okrepila mlada Krčana

4. 7. 2017

Mladinska selekcija Gorenja Velenja, četudi so jo povečini sestavljali precej mlajši rokometaši, ima za seboj izvrstno sezono, saj se je pod vodstvom Klemna Luzarja z 20 zmagami na prav toliko tekmah znova uvrstila med slovensko prvoligaško druščino. V novi sezoni tako ekipo v domala isti postavi čakajo novi izzivi in cilji, do katerih ji bosta po najboljših močeh skušala pomagati tudi nadarjena rokometaša iz Posavja Timotej Grmšek (194 cm, 2000, DZ) in Peter Šiško (191 cm, 2001, LZ/SZ). Oba sta s klubom sklenila sodelovanje do leta 2022.

 

Mlada rokometaša sta člana slovenske reprezentance mlajših kadetov, ki jo v drugi polovici julija čaka nastop na Olimpijskem festivalu mladih v madžarskem Györu. Športno pot sta začela v RK Krško, pri katerem sta branila barve vseh selekcij in izdatno pripomogla k dobrim rezultatom ekip. Tako je bilo tudi v minuli sezoni, ko sta igrala za tri selekcije – kadetsko, mladinsko in člansko. S prvima sta med prvoligaši zasedla 6. oziroma 4. mesto, s slednjo pa 3. mesto v 1. B ligi.NASTOPI GRMŠKA IN ŠIŠKA V DRESU RK KRŠKO V SEZONI 2016/17:
1. DRL za kadete - 6. mesto (tekme/goli) 1. DRL za mladince - 4. mesto (tekme/goli) 1. B DRL za člane - 3. mesto (tekme/goli)
Timotej Grmšek 20/50 10/26 4/1
Peter Šiško 28/160 17/29 9/6

Tomaž Juršič, koordinator mlajših starostnih kategorij v Gorenju Velenju: 
"
V RK Gorenje Velenje tudi pred novo sezono nadaljujemo zastavljeno vizijo dela z mladimi, saj so ti prihodnost našega rokometa. Mladinska ekipa se je po izvrstni sezoni, v kateri je kljub mladosti – večina fantov je bila od izhodnega letnika rokometašev mlajša za dve leti – na 20 tekmah dosegla prav toliko zmag, znova postala prvoligaš. Višja raven tekmovanja bo zahtevala večje napore, zato smo ekipo znova dopolnili le na deficitarnih igralnih mestih. Prepričani smo, da se bosta Peter in Timotej, ki se z nekaterimi našimi fanti poznata že iz reprezentance mlajših kadetov, v Velenju dobro znašla. Skupaj si želimo doseči zastavljene cilje, za oba nadarjena fanta pa sem prepričan, da se bosta v naši šoli razvila v vrhunska rokometaša."

 

Timotej Grmšek, novi član Gorenja Velenja:
"Izjemno sem vesel, da bom lahko zaigral za Rokometni klub Gorenje Velenje. Vem, da bom s trdim delom v prihodnjih sezonah v ekipi pripomogel do želenega uspeha, hkrati pa upam, da bom upravičil zaupanje, ki mi ga je izkazal velenjski klub. Zahvalil bi se rad vodstvu, trenerjem ter igralcem Rokometnega kluba Krško, ki so mi pomagali na dosedanji športni poti."

 

Peter Šiško, novi član Gorenja Velenja:
"Ker zelo rad igram rokomet, sem bil vabila Rokometnega kluba Gorenje Velenje izjemno vesel. V novem klubu bom imel na voljo odlične pogoje za napredovanje in prav to je bil eden od glavnih razlogov, da sem se odločil za selitev v Velenje. Pričakujem, da nas čakajo uspešne in izzivov polne sezone."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se