Show menu

Ples kroglic Gorenju Velenju dodelil tekmece v Ligi prvakov

30. 6. 2017

Petkov večer na Ljubljanskem gradu je minil rokometno obarvan. Slovenska prestolnica je namreč gostila žreb pred novo sezono Lige prvakov, v kateri bo sodelovalo tudi moštvo Gorenja Velenja. Ples kroglic je slovenskim podprvakom dodelil zanimivo, a obenem zahtevno skupino C.


Žrebalci, med njimi tudi slovenska rokometna asa Vid Kavtičnik in Dragan Gajić, so poleg zasedbe iz Šaleške doline v skupino C posadili še španski Abanca Ademar Leon, danski Skjern, švicarski Kadetten Schaffhausen, Dinamo iz romunske Bukarešte in norveški Elverum. S švicarskimi prvaki se bo tako v Rdečo dvorano vrnil tudi Poljak Michal Szyba, ki je v Velenju igral med letoma 2014 in 2016.


Že pred žrebom je bilo znano, da bo Gorenje Velenje nastopalo v »spodnjem domu« (skupini C in D), od koder bosta v dodatno borbo za mesti med najboljšo šestnajsterico (C1 : D2, D1 : C2) napredovali le po dve najboljši zasedbi. Prvo kolo tekmovanja bo na sporedu med 13. in 17. septembrom, celoten spored tekem pa bo predvidoma znan sredi julija.


Velenjsko moštvo bo v Ligi prvakov znova sodelovalo po sezoni 2013/14, ko je ta potekala še po starem tekmovalnem formatu, s štirimi šestčlanskimi skupinami v prvem delu. »Ose« so se tedaj prebile v osmino finala, tam pa jih je izločil francoski PSG. Med najboljših 16 ekip so Velenjčani napredovali še v sezonah 2005/06, 2009/10 in 2012/13. Ognjeni krst med evropsko elito so doživeli v sezoni 2004/05.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:

"Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino, v kateri praktično vsa moštva igrajo moderen, hiter rokomet. Tekmeci v skupini C bodo zagotovo zahtevni, a menim, da je to dobro. Gorenje Velenje namreč v zadnjih sezonah ni igralo med evropsko klubsko elito, za navijače pa bodo bolj zanimivi in mamljivi zahtevnejši tekmeci. Kot trener pričakujem, da bomo z našo ekipo dobro sodelovali, kazali borbene predstave in se uspešno prebijali skozi zahtevne preizkuse."


Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:

"Celotna ekipa Gorenja Velenja je izredno vesela, da Liga prvakov po nekaj letih znova prihaja tudi v Rdečo dvorano. Naš primaren cilj v novi sezoni bo vrnitev državnega naslova v Velenje, a pred tem nas v kombinaciji z Ligo SEHA Gazprom čaka kar nekaj zelo kakovostnih preizkusov. Na vsakega izmed njih se bomo podali z veliko željo po zmagi.  Verjamem, da bodo vse te tekme pritegnile navijače, da se vrnejo v našo dvorano. Na nas bo, da z igrami opravičimo svoje mesto med evropsko klubsko elito in dokažemo, da mednjo tudi sodimo. Menim, da so tekmeci v skupini C po meri našemu moštvu ter da se lahko z njimi enakovredno kosamo."


SKUPINE PRVEGA DELA LIGE PRVAKOV:

Skupina A: Skupina B: Skupina C: Skupina D:
Barcelona Lassa
Vardar
Rhein-Neckar Löwen
PPD Zagreb
Orlen Wisla Plock
MOL-Pick Szeged
Kristianstad
Nantes
Telekom Veszprem
Vive Tauron Kielce
PSG
Aalborg
Meškov Brest
Celje Pivovarna Laško
Flensburg
Kiel
Abanca Ademar Leon
Skjern
Gorenje Velenje
Kadetten Schaffhausen
Dinamo Bukarešta
Elverum
Metalurg
Motor Zaporožje
Montpellier
Bešiktaš Mogaz
Čehovski medvedi
zmagovalec kvalifikacij
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me