Show menu

V novo sezono z reprezentančnim trenerjem

17. 6. 2017

Po igralskem kadru članska ekipa RK Gorenje Velenje dobiva svojo podobo za novo sezono tudi pri strokovnem štabu. Ekipi Željka Babića se je pridružil Aleš Anžič, ki mu bo ob prvem pomočniku Marku Oštirju asistiral na klopi, obenem pa skrbel za treninge vratarjev.


Anžič, 48-letni strokovnjak, velja za enega najboljših slovenskih trenerjev rokometnih vratarjev. Trenersko pot je začel v ženskem klubu iz Žalca, za tem pa deloval še v moških sredinah iz Krškega, Maribora in Velenja. Bil je tudi član strokovnega štaba moške članske rokometne reprezentance Kuvajta ter obeh slovenskih mladinskih in članskih reprezentanc. V moški izbrani vrsti, v kateri se je dodobra spoznal tudi s prvim velenjskim vratarjem Klemnom Ferlinom, deluje še danes.


Dosedanji trener vratarjev Morten Seier Larsen bo v klubu iz Šaleške doline še naprej skrbel za telesno pripravo članske ekipe, obenem pa še naprej treniral vratarje mlajših selekcij RK Gorenje Velenje.


Aleš Anžič, nov trener vratarjev članskega moštva Gorenja Velenja in pomočnik glavnega trenerja Željka Babića:

"Izredno sem vesel, da smo se z RK Gorenje Velenje dogovorili za sodelovanje. Moje delo bo v veliki meri osredotočeno na delo z vratarji članske ekipe. Prepričan sem, da bomo s fanti odlično sodelovali. Z večino se poznamo že iz preteklih klubskih sezon in iz reprezentance. Velenjska ekipa bo v novi sezoni doživela kar nekaj sprememb, zastavili smo si visoke cilje, kar menim, da je prav. Vsi skupaj bomo strmeli k temu, da jih izpolnimo v čim večji meri. Želja je, da igramo dober in obenem za oko lep rokomet, ki bo obenem prinašal tudi rezultate."


Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja:

"Izjemno sem vesel, da se nam bo v klubu pridružil izjemen strokovnjak, velika osebnost in nenazadnje tudi človek, katerega odlika je tudi izjemno dobro delovanje v večjih skupinah. Aleš Anžič za RK Gorenje Velenje brez dvoma je velika dodana vrednost, hkrati pa veseli dejstvo, da smo si ga vzajemno želeli angažirati tako v vodstvu kluba kot tudi novi glavni trener članskega moštva Željko Babić."

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me