Show menu

Velik prispevek velenjske četverice k novi suvereni zmagi

9. 6. 2017

Slovenska moška članska reprezentanca je v Šmartnem pri Litiji odigrala drugo pripravljalno tekmo s Črno goro. Po četrtkovi prepričljivi zmagi v Škofji Loki (38:24) je dan kasneje slavila slavila uspeh s 33:24. Selektor Veselin Vujović je tokrat na parket poslal vse štiri rokometaše Gorenja Velenja. Svojo priložnost je odlično izkoristil Nejc Cehte, ki je prvi obračun spremljal s tribun, tokrat pa bil s petimi zadetki eden izmed dveh najučinkovitejših Slovencev. Jan Grebenc je dodal tri zadetke, Klemen Ferlin pa se je po nekaj odličnih posredovanjih zaustavil pri devetih obrambah. Za Slovenijo je zaigral tudi Gregor Potočnik.


Za slovenske rokometaše sta bili tekmi s Črnogorci generalki pred odločilnima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta potekalo na Hrvaškem. Slovenija se bo 14. junija v Schaffhausnu pomerila s Švicarji, tri dni kasneje pa v Kopru še s Portugalci.


Slovenija je po štirih odigranih tekmah v skupinskem delu kvalifikacij na tretjem mestu. Za vodilno Nemčijo, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, zaostaja za pet, za drugouvrščeno Portugalsko pa za dve točki. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine 5. 


Slovenija je za razliko od četrtkovega dvoboja na Gorenjskem obračun v osrednji Sloveniji začela zelo prepričljivo in si hitro priigrala štiri gole prednosti (5:1). V nadaljevanju se ji je občasno tudi malce zalomilo, a vodstva nikoli ni izpustila iz rok. Najslabše obdobje je imela sredi prvega polčasa, ko se ji je Črna gora močno približala (9:8), a nato je domača izbrana vrsta znova dvignila raven svoje igre in gostujoči reprezentanci nekajkrat ušla na štiri gole prednosti.


Selektor Vujović je dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi izbranci, od 16 igralcev pa v prvem polčasu priložnosti za dokazovanje ni dobila le četverica, med katero se je znašel tudi Grebenc. V nadaljevanju je na igrišče stopil tudi on, skupaj s soigralci pa so si v 38. minuti prvič na tekmi priigrali pet golov prednosti (21:16). V zadnjih dvajsetih minutah so bili za razred boljši od Črnogorcev, najvišjo prednost pa so si priigrali v 52. minuti (30:20).


PRIPRAVLJALNA TEKMA SLOVENSKE MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE:

Šmartno pri Litiji, petek, 9. junija:

SLOVENIJA : ČRNA GORA 33:24 (15:12)
Slovenija:  Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2.
Črna gora: Mijušković, Matović, Campar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Andjelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukičević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Črna gora 3 (2).
Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6 minut.
Osa pika