Show menu

S hrvaškim levičarjem zaokrožen igralski mozaik

25. 5. 2017

Ekipa Gorenja Velenja je dobila zadnjo predvideno okrepitev za novo sezono. Poleti se bo moštvu iz Šaleške doline pridružil 27-letni hrvaški desni zunanji rokometaš Robert Markotić, ki je s klubom sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.


Pred Markotićem je bodoči trener Gorenja Velenja Željko Babić na svoj seznam dodal že dve okrepitvi – slovenskega rokometnega asa Jana Grebenca ter Črnogorca Žarka Pejovića. Tako kot slednji je 193 centimetrov visoki levoroki Markotić v mladih dosegel enak reprezentančni uspeh. S hrvaško reprezentanco do 19 let se je namreč leta 2009 v Tuniziji dokopal do naslova svetovnega prvaka.


Najnovejša okrepitev velenjskega moštva sicer prihaja iz mesta Djakovo z vzhoda Hrvaške, kjer je tudi začel svojo športno pot. Z 18 leti ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa s trenerjem Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. Klub iz Bresta je tedaj osvojil obe domači lovoriki. Za tem je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC-a ter norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija iz Rishona Leziona, s katerim je postal izraelski prvak. Od Maccabija iz Tel Aviva so bili Markotić in soigralci v finalnem nizu boljši s 3:0, Gorenjev novinec pa je na treh tekmah velikega finala dosegel 13 golov.


Robert Markotić, okrepitev Gorenja Velenja za prihodnjo sezono:
"Še vedno sem pozitivno vzhičen zaradi prestopa v Gorenje Velenje. Vem, da me v novem klubu čaka ogromno priložnosti za napredek. Vsem lahko zagotovim, da se bom vselej trudil biti kar se da najboljši, tako na igrišču kot izven njega. Zahvalil bi se vodstvu kluba in trenerju Željku Babiću za izkazano zaupanje. Naredil bom vse, da slednje povrnem s prikazanim na treningih in tekmah!"


Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja: 
"Potem ko smo angažirali vrhunskega trenerja Željka Babića in zunanjo linijo okrepili z desničarjema, slovenskim reprezentantom Janom Grebencem in članom črnogorske izbrane vrste Žarkom Pejovićem, smo kot zadnjega v sestavo ekipe RK Gorenje Velenje za sezono 2017/18 dodali še levorokega zunanjega igralca Roberta Markotića. Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja. Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v Ligi SEHA."

ROBERT MARKOTIĆ

Igralno mesto: desni zunanji

Višina: 193 cm

Datum rojstva: 7. 3. 1990 (27 let)

Dosedanji klubi:

2016/17: Maccabi Srugo Rishon Lezion (IZR)
2015/16: OIF Arendal (NOR)       
2014/15: Pays d'Aix Universite Club (FRA)
2013/14: Meškov Brest (BLR)     
2008-13: Nexe Našice (HRV)
    -2008: Đakovo (HRV)

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me