Show menu

V Velenje prihaja nekdanji mladinski svetovni prvak

22. 5. 2017

Po slovenskem reprezentantu Janu Grebencu je Gorenje Velenje dobilo novo igralsko okrepitev za prihodnjo sezono. Velenjsko moštvo je okrepil 31-letni Črnogorec Žarko Pejović, ki je z rokometnim klubom iz Šaleške doline sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono.


Izkušeni 191 centimetrov visok srednji zunanji igralec je trenutno član francoskega prvoligaša Dunkerqoea, pri katerem igra tretjo zaporedno sezono. Njegova ekipa po 24 tekmah državnega prvenstva z 22 točkami (10 zmag, 2 remija, 12 porazov) zaseda deveto mesto, v zadnjih dveh kolih pa jo čaka tudi dvoboj z neposrednim konkurentom za višja mesta. Žaro, kot ga kličejo soigralci, je odigral 22 tekem in zabil 35 golov. Najboljšo predstavo je prikazal proti PSG-ju, ko je zadel šestkrat, od tega trikrat s sedmih metrov.


Pred prihodom v vrste nekdanjega francoskega prvaka je bil Pejović član Tatrana iz Prešova, skopskega Vardarja, Budućnosti in Crvene zvezde. Svojo športno pot je začel v rodnem Mojkovcu, mestecu v dolini reke Tare ob vznožju Bjelasice in Sinjavine.


Pejović je tudi član črnogorske izbrane vrste, za katero je do danes zbral 57 nastopov. Z njo se bori za vozovnico na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo na Hrvaškem. Črna gora po štirih tekmah v šesti kvalifikacijski skupini zaseda drugo mesto, junija pa jo čakata še obračuna z vodilno Švedsko in zadnjeuvrščeno Rusijo.


Na športni poti je leta 2004 z reprezentanco nekdanje Srbije in Črne gore na domačem evropskem prvenstvu do 18 let osvojil zlato medaljo, ista generacija pa je uspeh leto kasneje kronala še s svetovnim naslovom v katarski Dohi. Bogata je tudi njegova klubska zbirka lovorik. Po trikrat je postal slovaški državni in pokalni prvak, dvakrat se je veselil državnega naslova v dresu beograjskega kluba ter enkrat s podgoriško Budućnostjo. S Tatranom se je dvakrat prebil tudi na zaključni turnir Lige SEHA.


Žarko Pejović, okrepitev Gorenja Velenja za prihodnjo sezono:
"
O Velenju sem slišal veliko lepega. Največji krivec za to je moj dobri prijatelj Fahrudin Melić, ki je bil izjemno vesel, ko sem mu povedal, da bom v prihodnje igral v njegovem nekdanjem klubu. Za prihod v Velenje sem se odločil zavoljo dejstva, da imamo s klubom enake športne cilje. Gorenje Velenje se vselej poteguje za naslov prvaka in v vseh tekmovanjih želi dosegati dobre rezultate, moja želja in cilj pa sta, da bom v vsakem trenutku pokazal največ, česar sem sposoben in da bom del ekipe, ki se bo borila za najvišja mesta. Veliko je k mojemu prestopu pripomogel tudi Željko Babić, s katerim sva v telefonskem pogovoru hitro našla skupen jezik. O njem sem slišal mnogo lepih reči. Rezultati, ki jih je kot trener ustvaril v zadnjih letih, le še povečujejo mojo nestrpno čakanje do začetka skupnega dela. Verjamem, da si bomo z igralci, ki so že dokazali svojo kakovost, in ostajajo v klubu, ter novinci pred novo sezono zadali najvišje cilje. Verjetno bomo sprva potrebovali nekoliko časa, a na koncu si želim, da Gorenje Velenje osvoji domačo lovoriko ter da je v mednarodnih tekmovanjih ekipa, ki se bo lahko enakovredno borila z vsemi tekmeci. Verjamem, da nam bo s trdim delom, seveda če nam bo ob tem služilo tudi zdravje, te cilje uspelo uresničiti."


Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja:
"V klubu smo si skupaj z novim trenerjem za prihodnjo sezono zadali zares visoke cilje. Po uvodnih sanacijskih sezonah, obilici smole in dejstvu, da marsikaj ni šlo v skladu z željami, je zdaj napočil čas, da RK Gorenje Velenje pridobi zaupanje vseh podpornikov, sponzorjev in navijačev. Zato smo se v vodstvu odločili podpreti idejo novega trenerja Žejka Babića ter po tem, ko smo se že dogovorili za sodelovanje s slovenskim reprezentantom Janom Grebencem, šli še v iskanje dveh dodatnih zunanjih igralcev, srednjega zunanjega in desnega zunanjega. Z Žarkom Pejovićem bomo pridobili kakovost, izkušnje, trdno obrambo in borbenost, torej zagotovo vrline, ki jih nujno potrebujemo. Zgradili bomo kakovostno ekipo, ki bo, upajmo, sodelovala ne le v Ligi SEHA, ampak tudi v Ligi prvakov."

ŽARKO PEJOVIĆ


Igralno mesto: srednji zunanji

Višina: 191 cm

Datum rojstva: 25. 1. 1986 (31 let)

Dosedanji klubi:
2014-17: Dunkerque HB Grand Littoral (Francija)
2011-14: Tatran Prešov (Slovaška)
2009/10: Vardar Skopje (Makedonija)
2008/09: Budućnost Podgorica
2007/08: Sporting Lizbona (Portugalska) 
2005-07: Crvena zvezda Beograd (Srbija)
   - 2005: Mojkovac (Črna gora)

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me