Show menu

FOTO+VIDEO: Kadeti do bronaste medalje!

21. 5. 2017

Kadetska ekipa Gorenja Velenja se veseli tretjega mesta v tej sezoni državnega prvenstva. Po bolečem porazu v sobotnem polfinalu so izbranci Ivana Simonovića v drugem polčasu malega finala nadigrali tekmece iz Izole in slavili zmago z 28:24. Član moštva iz Šaleške doline Miljan Vujović je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.


Skozi večino prvega polčasa so ritem igri narekovali rokometaši z Obale, ki so večkrat vodili tudi z dvema zadetkoma prednosti. Na začetku 29. minute so povedli s 13:12, nato pa so na igrišču zagospodarili domači fantje in z nizom 3:0 na glavni odmor odšli z dvema goloma naskoka (15:13).


Odličen zaključek prvega dela so velenjski rokometaši prenesli tudi v nadaljevanje. Ob koncu 34. minute so se Primorci približali na 15:16, nato pa je svoja vrata zaklenil vnovič izvrstni Vujović – na tekmi je zbral 15 obramb, od tega tri iz sedmih metrov –, na drugi strani pa so mrežo tekmecev prerešetali Tilen Grobelnik, Jernej Drobež, Jaš Mazaj, Nino Komar in Urban Starc. Gorenje Velenje je tako v 49. minuti povedlo s +6 (24:18) in tekmo mirno pripeljalo h koncu.


Z razburljivo tekmo je postreglo tudi finale. najprej je bilo v boljšem položaju moštvo Celja Pivovarne Laško, a ga je Krka ujela in si v zadnjih dveh minutah z zmago (33:31) priigrala naslov prvaka.


Ivan Simonović, trener kadetov Gorenja Velenja:

"Za nami je uspešna sezona. V polfinalno skupino smo se kot neporaženi podali s prvega mesta, v drugem delu nato doživeli poraz v Ribnici, a na koncu vse izpeljali tako kot je bilo potrebno ter si, znova s prvim mestom, priborili napredovanje na zaključni turnir. V tej sezoni je bila naša kadetska ekipa razdeljena na dva dela, kar je po mojem mnenju edini razlog za ne najboljšo uigranost in pripravljenost na polfinale. Tam sem nam je to maščevalo, tekmeci so bili bolj homogeni, nas pa so zmage stale lastne napake. Kljub temu so fantje naslednji dan pokazali svoj značaj, srčnost in kakovost ter osvojili tretje mesto, čeprav še vedno trdim, da sodijo v sam slovenski vrh. A takšen je pač šport, prilike za nove zmage bodo še prišle. Na koncu je naslov prvaka osvojila Krka, ki se je na ta zaključni turnir uvrstila z drugega mesta v polfinalni skupini. Pokazala je več borbenosti in želje ter odpravila Celjane, ki so bili poleg nas eni glavnih favoritov. Tudi naš rezultat je imeniten, ne pa vrhunski. Verjamem, da bo generacija s Tajnikom, Grobelnikom, Drobežem in Vujovićem odlične rezultate dosegala tudi mladinski in članski kategoriji. Premorejo potrebno znanje in kakovost, ki so potrebni za visoko raven igranja v Sloveniji in tujini. Nikakor ne smem pozabiti tudi fantov, ki so zaradi poškodb morali tekme spremljati s tribun. Tudi oni so pomemben del naše ekipe! Rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili ta organizacijsko sijajen zaključni turnir v Velenju. Hvala tudi številnim navijačem. Mislim, da so imeli ta vikend priložnost spremljati izreden rokomet, ki se ga ne bi sramovali tudi v kakšni višji starostni kategoriji."


ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA KADETE (Rdeča dvorana, Velenje):

 

Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. maja:

GORENJE VELENJE : ISTRABENZ PLINI IZOLA 28:24 (15:13)
Gorenje Velenje
: Vujović, Podpečan 2, Ring, Ograjenšek, Grobelnik 5, Bandalo-Magrič, Mazaj 3, Hojnik, Tajnik 7, Drobež 5, Pongrac, Husejnović, Zupanič, Burek, Starc 1, Komar 5.
Istrabenz plini Izola: Alessio, Poberaj 6, Mičović 4, Krmac Finžgar, Stopar 13, Smej, Blažič, Đelatović, Korošec, Logar, Rizvić, Veršič, Šavle, Miklavec, Peharc, Obranić.

 

ZAPISNIK TEKME
FOTOGALERIJA DRUGEGA DNE

 

Finale, nedelja, 21. maja:

KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33:31 (17:16)

 

ZAPISNIK TEKME

Polfinale, sobota, 20. maja:

GORENJE VELENJE : KRKA 23:24 (11:12)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Husejnović in Burek v vratih, Podpečan 1, Ring, Ograjenšek, Grobelnik 8 (5), Bandalo-Magrič, Mazaj, Hojnik, Tajnik 3, Drobež 2, Pongrac, Zupanič 1, Starc 1, Komar 4.
Krka: Kastelic in Pavlin v vratih, Kukman 8 (1), Avsec 4, Novak, Jakše, Bačar 2, Udovč 1, Jaklič, Klemenčič, Plut 6, Srebrnjak 2, Windischer, Hvastija, Klobučar, Košmrlj.

 

STATISTIKA
VEČ O TEKMI
FOTOGALERIJA PRVEGA DNE

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:28


STATISTIKA

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me