Show menu

FOTO: Velenjski kadeti v nedeljo za bronasto medaljo

20. 5. 2017

Kadetska selekcija Gorenja Velenja, ki ta vikend gosti zaključni turnir državnega prvenstva, se bo v nedeljo v Rdeči dvorani z Istrabenz plini Izolo merila za končno tretje mesto. Po razburljivem polfinalu je morala novomeški Krki priznati premoč s 23:24.


Velenjčani so tekmo začeli odločno in na začetku 8. minute z uspešno sedemmetrovko Tilna Grobelnika povedli s 3:2. Za tem so se v ospredje prebili Novomeščani, ki so izkoristili neučinkovite strele tekmecev s kril in vodili vse do konca 28. minute, ko je po dobri obrambi os Nino Komar iz nasprotnega napada zadel za 11:11.


Zasedba iz Šaleške doline je na glavni odmor odšla z golom zaostanka (11:12), a se je to na začetku drugega polčasa kaj hitro spremenilo. Miljan Vujović, ki je že v prvem delu poskrbel za nekaj izjemnih obramb, je zaklenil svoja vrata, na začetku 40. minute pa je kapetan domačih Domen Tajnik s svojim prvim golom prvič poskrbel za vodstvo domačih s +2 (16:14).


Za tem so ose v razmaku vsega 23 sekund ostale brez kar dveh igralcev v polju, potem ko sta bila za dve minuti z igrišča poslana Grobelnik in vratar Vujović. To je njune soigralce le še dodatno motiviralo. Poskrbeli so, da je to obdobje minilo brez golov na obeh straneh, v polni postavi pa so dodali na plin in se dobrih 15 minut pred koncem oddaljili na +4 (18:14).


S takšno prednostjo je Gorenje Velenje zadnjič vodilo sredi 50. minute, ko je bil natančen Tajnik (21:17), za tem pa ostalo brez Jerneja Drobeža. Izguba pomembnega člana zunanje linije, ki sta mu sodnika še tretjič namenila dvominutno izključitev in posledično rdeč karton, se je izkazala za prelomen trenutek tekme. Njegovi soigralci so tedaj povsem zaspali, kar so tekmeci znali kaznovati. Z obrambnimi različicami 3-2-1, 4-2 in 5-1 so povsem onesposobili domače, na drugi strani pa pripravili delni niz 7:0.


Črno-rumeni so se tako v zadnji dve minuti podali s tremi goli zaostanka (21:21), se 43 sekund pred koncem približali na 23:24, Novomeščanom pa je bilo nato dovoljeno, da so žogo v svoji posesti zadržali vse do konca.


ZADNJIH PET MINUT TEKME MED GORENJEM VELENJEM IN KRKO:


ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA KADETE (Rdeča dvorana, Velenje):


Polfinale, sobota, 20. maja:


GORENJE VELENJE : KRKA 23:24 (11:12)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Husejnović in Burek v vratih, Le. Podpečan 1, Ring, Ograjenšek, Grobelnik 8 (5), Bandalo-Magrič, Mazaj, ojnik, Tajnik 3, Drobež 2, Pongrac, Zupanič 1, Starc 1, Komar 4.
Krka: Kastelic in Pavlin v vratih, Kukman 8 (1), Avsec 4, Novak, Jakše, Bačar 2, Udovč 1, Jaklič, Klemenčič, Plut 6, Srebrnjak 2, Windischer, Hvastija, Klobučar, Košmrlj.


STATISTIKA
FOTOGALERIJA PRVEGA DNE


ISTRABENZ PLINI IZOLA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:28


Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. maja, ob 10.00:

GORENJE VELENJE : ISTRABENZ PLINI IZOLA


Finale, nedelja, 21. maja, ob 12.00:

KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me