Show menu

V soboto na Igu mlajši dečki B v boj za medalje

19. 5. 2017
Po izvrstnem tretjem mestu mlajših dečkov A iz Gorenja Velenja, se bodo to soboto na Igu v boj za medalje podali tudi selekcijo mlajši igralci. Mlajši dečki B, ki jih prav tako vodi trener Saša Mijatović, se bodo merili z gostitelji iz Mokerc Iga, Krko in Svišem iz Ivančne Gorice.

Velenjski mladi upi so se na zaključni turnir državnega prvenstva prebili s prvim mestom v polfinalni skupini D. Na uvodni tekmi so sicer klonili v Ormožu, a za tem nanizali pet zanesljivih zmag. Pred tem so se merili v vzhodni skupini 1 in z osmimi zmagami, remijem ter porazom za Celjani, ki se jim nato ni uspelo prebiti med najboljšo četverico, saj je bila boljša Krka, zasedli drugo mesto.

Saša Mijatović, trener mlajših dečkov B:

"Z mlajšimi dečki B smo z uvrstitvijo na zaključni turnir pripravili manjše presenečenje, vsaj če se ozremo na uvodni tekmi prvega dela državnega prvenstva, ko so nas tekmeci v Celju z lahkoto ugnali, nato pa smo doma remizirali še s Slovenj Gradcem. Povratni tekmi sta že bili pokazatelj, da lahko fantje v tej sezoni naredijo dober rezultat. Dobro igro s treninga smo prenesli tudi na tekmo in premagali oba tekmeca. Vložen trud je s prebojem med najboljšo četverico delno poplačan, vendar se tukaj ne bomo zaustavljali. Na vsaki tekmi bomo iskali pot do zmage! Čakajo nas trije zahtevni preizkusi, na katerih bo veliko odvisno tudi od dnevne forme fantov. Ti se na odločilne tekme sezone pridno pripravljajo vse od začetka meseca. Pred zaključkom sezone imamo kar nekaj težav s poškodbami in odsotnostmi mladih osic, saj štirje fantje ne bodo mogli nastopiti na zaključnem turnirju. Preostala ekipa že nestrpno pričakujejo soboto. Verjamem, da bo ta prikazala največ, česar je sposobna in se borila po najboljših močeh. Ne glede na končni rezultat fantom že sedaj čestitam za uvrstitev na zaključni turnir. Obenem jim želim, da v soboto odigrajo kar se da dobre tekme, da prikažejo veliko znanja in jih ob tem spremlja športna sreča! Črno-rumeno kot eno!"


ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA MLAJŠE DEČKE B (Ig pri Ljubljani, ŠD na Igu):

Sobota, 20. maja:


Ob 10.00:

MOKERC - IG : RK GORENJE VELENJE


Ob 11.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA


Ob 12.30:
MOKERC - IG : MRK KRKA


Ob 14.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : GORENJE VELENJE


Ob 15.00:
KRKA : GORENJE VELENJE


Ob 16.00:
MOKERC - IG : SVIŠ IVANČNA GORICA

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me