Show menu

V petek Gorenje Velenje gostuje v Škofji Loki

18. 5. 2017

Rokometaše Gorenja Velenja nov preizkus v Ligi NLB za prvaka čaka ta petek. Po sobotnem uspehu proti Krki se podajajo na gostovanje v Škofjo Loko. Obračun s tamkajšnjim Urbanscapeom Loko se bo v dvorani Poden začel ob 20. uri, v živo pa ga bo prenašal Sportklub 3.


Velenjčani so se po porazu v Ribnici hitro vrnili v zmagovalne tirnice, saj se zavedajo, da si, v kolikor želijo ostati v borbi za naslov državnega prvaka, spodrsljaja praktično več ne smejo privoščiti. Pred zadnjimi tremi tekmami za vodilnimi Celjani (51) na drugem mestu lestvice zaostajajo za dve točki, medtem ko Škofjeločani s 33 točkami zasedajo peto mesto.


Moštvi Gorenja Velenja in Urbanscapea Loke sta se v tej sezoni pomerili na tekmi 3. kola Lige za prvaka. Gorenjci so dobrih 11 minut pred koncem tedaj vodili z 20:19, za tem pa so domači tekmo vendarle obrnili v svojo korist in slavili zmago s 27:23. Največ golov na tekmi je dosegel Škofjeločan Aleks Kavčič, ki je iz 19 strelov osemkrat načel mrežo tekmecev. Slednji si z Matjažem Brumnom z 41 goli deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev Lige NLB za prvaka.


Po poškodbi stegenske mišice se je v zadnjih dneh na treninge trenerja Gorenja Velenja Boruta Plaskana vrnil organizator igre Rok Ovniček, medtem ko krožni napadalec Blaž Kleč zaradi enakih težav še vedno ni nared.


Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:

"Zavedamo se, da nas v Škofji Loki čaka nov zahteven obračun. Nanj smo se skozi celoten teden dobro pripravljali. Urbanscape Loka je mlada ekipa, polna želje po dokazovanju. V tej sezoni ji je že uspelo vzeti skalp Koprčanov in Ribničanov. Morda škofjeloški rokometaši nekoliko šepajo pri telesni moči, a to uspešno nadoknadijo z borbenostjo. Posledica tega je njihova dobra obramba, po kateri želijo izpeljati čim več hitrih nasprotnih napadov. Sobotni obračun bo znova eden tistih, na katerem domači igralci nimajo kaj izgubiti. Nastopili bodo lahko popolnoma neobremenjeni in bili zato še toliko bolj nevarni. Mi se jim moramo postaviti po robu z disciplinirano igro v vseh segmentih igre. Če bo temu tako, potem uspeh ne bi smel biti vprašljiv."


Rok Golčar, rokometaš Gorenja Velenja:
"Čaka nas zahtevno gostovanje. V dvorani Poden je bilo vedno težko igrati, saj so Škofjeločani na domačem igrišču še posebej neugodni tekmeci, ki jih odlikuje agresivna obramba. Menim, da smo se mi v zadnjih dneh dobro pripravili na nov preizkus, na katerem nas ne zanima nič drugega kot zmaga. Do konca sezone nas čakajo tri tekme, a potrebno je biti osredotočen le na tisto, ki je najbližja. Svoj 'bonus' spodrsljajev v tej sezoni smo že izkoristili. Prostora za napake ni več, zato moramo najprej premagati Škofjeločane, za tem še Koprčane, pravi obraz pa nato pokazati tudi na zadnji tekmi v Celju."


LIGA NLB ZA PRVAKA, 8. KOLO:

Petek, 19. maja, ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE (prenos na Sportklub 3)


LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 7 6 1 0 225 183 42 51
2 RK GORENJE VELENJE 7 5 1 1 196 171 25 49
3 RD KOPER 2013 7 2 2 3 176 179 -3 44
4 RD RIKO RIBNICA 7 3 1 3 193 192 1 43
5 RD URBANSCAPE LOKA 7 2 0 5 169 192 -23 33
6 MRK KRKA 7 0 1 6 184 226 -42 29
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me