Show menu

FOTO: 20 tekem in 20 zmag za popolno mladinsko sezono

15. 5. 2017
V nedeljo je mladinska selekcija Gorenja Velenja kronala uspešno sezono, po kateri se vrača med slovenske prvoligaše. Mednje se podaja z izjemnim izkupičkom, saj je vseh 20 tekem odigrala brez oddane točke. Na zadnjem dejanju so izbranci Klemna Luzarja s 36:16 odpravili Dol Tki Hrastnik.


MLADINCI, LIGA ZA PRVAKA 2. DRL, 10. KOLO:

Nedelja, 14. maja:
GORENJE VELENJE : DOL TKI HRASTNIK 36:16 (17:7)

Gorenje Velenje: Jukić (7 obramb), Grudnik (5 obramb), Vujović (10 obramb - 1x 7 m), Grobelnik 2 (1), Drobež 1, Haseljić 4 (1), Jagodić 5, Krušnik 1, Mazej 5, Starc, Svečko, Šilc 3, Špiljak 1, Tajnik D. 3, Tajnik J. 4.


ZAPISNIK TEKME
FOTOGALERIJA

 

Mladinci so zadnjo tekmo v sezoni odigrali pred domačimi gledalci ter jih tudi tokrat razveselili z visoko in prepričljivo zmago. Že tako uspešni sezoni so tako dodali piko na i in jo končali brez poraza, kar je res izjemen uspeh. Poleg tega je imel obračun s Hrastničani poseben pomen za Jana Tajnika in Jureta Šilca, ki sta še zadnjič zaigrala za mladinsko selekcijo Gorenja Velenja. Tudi to je celotni ekipi dajalo še dodatnega motiva na poti do novega uspeha. Tekma je bila izenačena samo v uvodnih 10 minutah, nato pa so osice stopnjevale ritem igre in si že v prvem polčasu priigrale visokih 10 golov prednosti. Tudi v drugem delu niso popuščale. Igro iz prvega dela so samo še nadgradile in se dokopale do zaslužene zmage. Na igrišče so stopili prav vsi velenjski igralci in se še zadnjič v tej tekmovalni sezoni predstavili domačemu občinstvu, ki jih je v res lepem številu pospremilo nazaj v prvo mladinsko ligo.


Klemen Luzar, trener mladincev Gorenja Velenja:
"Rad bi čestital vsem fantom za zmago, predvsem pa za fantastičen uspeh, ki so ga dosegli v tej sezoni. Pred začetkom sezone smo bili primorani narediti nekatere nepriljubljene poteze in ekipo na novo selekcionirati. Izhajali smo predvsem iz dejstva, da klub kot je Gorenje Velenje enostavno mora imeti ekipo, ki igra v prvi mladinski ligi in iz katere bo v prihodnje mogoče črpati rokometaše za prvo ekipo našega kluba. V ospredju smo tako postavili razvoj, vzgojo in splošen napredek fantov. Le na takšen način je namreč mogoče priti do končnega cilja, ki si ga zastavlja velenjski klub, da poskuša razvijati celostno razvite odrasle osebe, športnike, rokometaše. Veseli me, da so se kadrovske poteze izkazale za pravilne in da so fantje dokazali, da so vredni našega zaupanja. Mislim, da smo pričakovane rezultate v sezoni nekoliko presegli. Za to moram pohvaliti prav vse fante, ki so redno in marljivo trenirali, na tekmah pa s ponosom igrali za mladinsko ekipo in na kulturen način zastopali barve kluba. Zavedamo se, da bo naslednja sezona veliko težja in da je nerealno pričakovati podobne rezultate. Predvsem je pomembno, da se bodo lahko fantje še naprej razvijali, kar jim bo z igranjem v prvi mladinski ligi zagotovo omogočeno. Rad bi se zahvalil tudi Mitji in Suzani Drobež, ki sta bila pobudnika nedeljskega zaključka. V Rdeči dvorani nas je pričakalo kar nekaj gledalcev, ki so se opremili z navijaškimi rekviziti in nam tako na najlepši način tudi tokrat izkazali podporo."


LESTVICA LIGE ZA PRVAKA 2. DRL:
M EKIPA TE Z I P DG PG RAZ TOČ
1 RK GORENJE VELENJE 10 10 0 0 346 203 143 20
2 RD ISTRABENZ PLINI IZOLA 9 5 0 4 227 228 -1 10
3 ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 10 4 0 6 236 292 -56 8
4 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 9 3 1 5 239 254 -15 7
5 RK DOL TKI HRASTNIK 10 3 1 6 268 290 -22 7
6 RK DUPLJE-RADOVLJICA 8 2 0 6 192 241 -49 4
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me