Show menu

FOTO+VIDEO: Mlajši dečki A v državnem prvenstvu do brona!

14. 5. 2017

Selekcija mlajših dečkov A Gorenja Velenja (rojeni leta 2004 in mlajši) je na zaključnem turnirju državnega prvenstva, ki je v nedeljo potekal v novomeški dvorani Marof, poskrbela za lep uspeh. Najprej je dvakrat športno stisnila roko boljšima ekipama, na zadnji tekmi pa zanesljivo odpravila tekmece iz Celja (18:16) in osvojila bronasto medaljo.


Izbranci Saše Mijatovića na uvodnih dveh tekmah proti telesno močnejšim in višjim tekmecem iz vrst domače Krke ter Mokerca Iga niso imeli možnosti za presenečenje, a to ne pomeni, da so se na obračuna podali z belo zastavo. Na obeh preizkusih so prikazali izjemno mero borbenosti in požrtvovalnosti, na koncu pa priznali premoč z 18:12 in 24:12.


Po krajšem premoru jih je sredi dopoldneva čakala še tretja tekma. Tekma za biti ali ne biti, za bronasto medaljo v tej starostni kategoriji. Velenjski fantje so že na začetku dokazali, da jih ne zanima nič drugega kot zmaga. Dodatno jih je motiviral tudi grenak priokus iz minule sezone, ko so se na odločilni tekmi, tedaj med mlajšimi dečki B, na istem mestu borili z istimi tekmeci, a nesrečno klonili v zadnjih minutah.


Tokrat se je zgodba razpletla drugače. Osice so že v uvodnih minutah prevzele pobudo. Na krilih treh golov Jakoba Cesarja, ki je bil na koncu izbran v idealno postavo turnirja, so v sedmi minuti povedle s 6:2 in zadrževale lepo prednost vse do dobrih petih minut pred koncem. Celjani so se tedaj približali na 14:13, nakar sta s po dvema goloma Marko Horvat in Franci Toš Antlej rešila vse dvome o zmagovalcu.


ZAKLJUČEK TEKME PROTI CELJU PL IN VESELJE VELENJSKIH ROKOMETAŠEV:


Mlajši dečki A so bili prva ekipa mlajših starostnih kategorij Gorenja Velenja, ki je v tej sezoni nastopila na zaključnem turnirju. V soboto se bodo na Igu v boje za medalje podali še velenjski mlajši dečki B (rojeni leta 2005 in mlajši), medtem ko se bodo za državni naslov kadeti v prihajajočem vikendu borili v domači Rdeči dvorani. V polfinalu jih ob 16.30 čaka obračun s Krko. V nedeljo so sezono brez oddane točke sklenili tudi mladinci, ki so si že pred zadnjimi tekmami zagotovili prvo mesto v 2. DRL in s tem napredovanje med slovensko elito.


Saša Mijatović, trener mlajših dečkov A Gorenja Velenja:

Sezono smo zaključili s tretjim mestom, to je bil naš cilj pred zaključnim turnirjem. Celotno tekmovanje je minilo precej hitro. Pred sklepnim dejanjem nam je manjkalo zahtevnejših tekem, kar je bilo v Novem mestu tudi vidno. Z zmago proti Celjanom nam je na koncu uspelo stopiti korak višje kot v pretekli sezoni, premoč pa smo morali priznati Krki in Mokercu Igu. Ta medalja je za naše mlade fante lepa popotnica. Za nami je dogodek, na katerem smo doživeli res lepo izkušnjo, katero si bodo velenjski nadobudneži zagotovo zapomnili do konca življenja. Ne dobi vsak priložnosti, da zaigra na takšnem turnirju.  


ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA MLAJŠE DEČKE A (Novo mesto, dvorana Marof):


Nedelja, 14. maja:

KRKA : GORENJE VELENJE 18:12 (10:7)

Gorenje Velenje: Miklavžina (2 obrambi) in Lesnjak Notersberg (4 obrambe) v vratih, Nunić, Cesar 3, Potočnik 1, Juršič 2, Antlej 1, Horvat 2, Puklič, Stropnik, Guček, Blažinčič, Supovec 1, Hribar, Mlivić, Aristovnik.

ZAPISNIK TEKME


MOKERC IG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:12

 

MOKERC IG : GORENJE VELENJE 24:12 (11:8)
Gorenje Velenje:
 Miklavžina (1 obramba) in Lesnjak Notersberg (1 obramba) v vratih, Nunić, Cesar 4, Potočnik, Juršič 2, Antlej, Horvat 2, Puklič, Stropnik, Guček 1, Blažinčič, Supovec 3, Hribar, Mlivić, Aristovnik.

ZAPISNIK TEKME


KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 18:12


CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 16:18 (6:10)

Gorenje Velenje: Miklavžina (1 obramba) in Lesnjak Notersberg (3 obrambe) v vratih, Nunić, Cesar 6, Potočnik 1, Juršič 2, Antlej 5, Horvat 3, Puklič, Stropnik, Guček, Blažinčič, Supovec 1, Hribar, Mlivić, Aristovnik.

ZAPISNIK TEKME


KRKA : MOKERC IG 11:24


KONČNI VRSTNI RED:

1. Mokerc Ig
2. Krka
3. Gorenje Velenje
4. Celje Pivovarna Laško

FOTOGALERIJA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA ML. DEČKOV A
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me