Show menu

Mlajši dečki A v nedeljo v Novem mestu za medaljo

12. 5. 2017
To nedeljo bo novomeška dvorana Marof gostila finalni turnir za mlajše dečke A. Med četverico najboljših so se prebili tudi mladi rokometni upi Gorenja Velenja, ki jih vodi Saša Mijatović. Poleg črno-rumenih se bodo za končni naslov borile še zasedbe domače Krke, Mokerc Iga in Celja Pivovarne Laško.

Velenjčani so se na dosedanjih preizkusih odrezali naravnost fantastično. V prvem delu, ko so nastopali v vzhodni skupini, so z 11 zmagami na 12 tekmah suvereno osvojili prvo mesto, tak uspeh pa ponovili tudi v polfinalni skupini D, ko so tekmece ugnali na vseh šestih preizkusih. Na zaključnem turnirju v dolenjski prestolnici jim bo pripadla čast, da z gostitelji ob 10. uri odigrajo otvoritveno tekmo. Poltretjo uro kasneje bo sledil obračun z Mokerc Igom, ob 16. uri pa še tekma s Celjani, ki so do sedaj kot edini uspeli ugnati fante iz Šaleške doline. Na derbiju v dvorani Golovec so slavili zmago s 16:15. Osice jim niso ostale dolžne in jih na povratni tekmi nato odpravile z 22:16. A ta rezultata v Novem mestu ne bosta štela, vse se bo začelo znova!

Saša Mijatović, trener mlajših dečkov A Gorenja Velenja:
"V nedeljo se odpravljamo v Novo mesto, kjer bomo skušali prikazati največ, česar smo v tem trenutku sposobni in tako skušali izboljšati uvrstitev z minule sezone, ko smo tekmovanje končali na četrtem mestu. To je tudi rezultatski cilj za to sezono, v kateri so fantje izredno pridno trenirali. Sedaj je čas, da uresničijo svoje skrite želje. Na zaključnem turnirju se bomo pomerili z ekipami Celja Pivovarne Laško, Mokerca Iga in domače Krke. Čakajo nas zahtevne tekme, katerih skozi sezono nismo bili vajeni. S pripravami na zaključek sezone smo začeli 3. maja, po kratkem premoru zaradi prvomajskih počitnic. Vse poteka po načrtih. Na srečo nimamo težav s poškodbami in bolezni. Želimo si, da tako ostane tudi po zaključku tega turnirja. Fantje kljub napornim treningom kažejo nasmejane obraze, saj že nestrpno pričakujejo vrhunec sezone. V Novo mesto bodo z ekipo odpotovali še trije mlajši igralci, ki bodo pomagali svojim soigralcem. V vsakem primeru bo zmagal rokomet. Fantje, želim vam veliko sreče, uspeha ter prikazanega znanja!"

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA MLAJŠE DEČKE A (Novo mesto, dvorana Marof):

Ob 10.00: KRKA : GORENJE VELENJE
Ob 11.00: MOKERC IG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Ob 12.30: MOKERC IG : GORENJE VELENJE
Ob 13.30: KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 
Ob 16.00: CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE
Ob 17.00: KRKA : MOKERC IG

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me