Show menu

VIDEO: Mladinci s 17. zaporedno zmago znova med prvoligaši!

21. 4. 2017
Po letih se mladinska selekcija Gorenja Velenja znova vrača med slovenske prvoligaše, kjer je nazadnje nastopala v sezoni 2013/14. Ekipa, ki jo vodi Klemen Luzar, je kljub mladosti - večina igralcev igra tudi v kadetski ekipi - do danes zabeležila 17 zaporednih zmag, ob tem pa niti enkrat klonila. Četrtkova zmaga v Ivančni Gorici proti tamkajšnjemu Svišu (34:20) je bila že sedma v Ligi za prvaka 2. DRL in obenem dovolj za predčasno veselje ob napredovanju. Do konca sezone ose namreč čakajo še trije preizkusi.

MLADINCI, LIGA ZA PRVAKA 2. DRL, 7. KOLO:

Četrtek, 20. aprila:
SVIŠ IVANČNA GORICA : GORENJE VELENJE 20:34 (15:17)

Gorenje Velenje: Jukić, Grudnik (3 obrambe), Vujović (11 obramb), Drobež, Grobelnik 3, Haseljić 6 (4), Jagodić 2, Krušnik, Mazej 4, Pajt 8, Starc, Svečko 5, Špiljak 1, D. Tajnik 3, J. Tajnik 2.


ZAPISNIK TEKME


Mladinci Gorenja Velenja se tudi s tretjega zaporednega gostovanja vračajo z zmago, ki pa ima še toliko večjo težo, saj so si z njo priigrali tako želeno uvrstitev v prvo mladinsko ligo. Začetek tekme se sicer ni odvijal po željah in pričakovanjih os, saj so domačini hitro povedli ter sredi prvega polčasa vodili tudi že za pet zadetkov. Na srečo so se izbranci Klemna Luzarja za tem hitro zbrali, počasi začeli manjšati zaostanek ter na polčas odšli z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu so se razmere na igrišču povsem spremenile. Z borbeno in disciplinirano igro, predvsem pa z neizmerno željo po uvrstitvi v višji rang tekmovanja, so črno-rumeni domačinom do konca srečanja dovolili, da so dosegli le še pet zadetkov. Tako so prišli do visoke in zaslužene zmage in, kar je še pomembneje, mesto, ki jih pelje v prvo mladinsko ligo, za kar si vsi zaslužijo velike čestitke!


Tomaž Juršič, koordinator mlajših starostnih kategorij Gorenja Velenja:

"Po slabi minuli sezoni, v kateri so mladinci v Ligi za prvaka 2. DRL tekmovanje končali na zadnjem, šestem mestu, je prišlo do potrebne reorganizacije v ekipi, saj nekateri igralci niso bili sposobni igranja na nivoju, ki je za Gorenje Velenje potreben. Tako smo v delo s to selekcijo ekipo vključili najboljše kadete. Namen tega je bil, da najbolj perspektivnim igralcem omogočimo kvalitetne treninge. Ekipo smo doselekcionirali na deficitarnih z vratarjem Miljanom Vujovićem, desnim krilom Ibrahimom Haseljićem in krožnim napadalcem Urbanom Starcem. Vsi ti igralci, so odličnim vodstvom Klemna Luzarja resnično marljivo trenirali skozi celotno sezono, ki sicer še ni končana, in navkljub mladosti - večina fantov je rojenih v letih 1999 ali 2000 - s prebojem v prvo mladinsko ligo izpolnili edini rezultatski cilj naših mlajših selekcij. V prihodnost zremo z optimizmom. Priprave na novo sezono so že v polnem teku. Dogovorjeni smo že za nastope na nekaterih turnirjih, kamor bomo potovali s posebnimi povabili, kar prinaša kakovostne preizkuse in s tem tudi napredek fantov. Iskrene čestitke vsem igralcem mladinske ekipe, trenerju Klemnu Luzarju ter vodji ekipe Mitji Drobežu!"


VESELJE MLADINCEV PO ZMAGI ZA NAPREDOVANJE V 1. DRL:
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me