Show menu

Haseljić prvič v članski reprezentanci

26. 4. 2017

Ibrahim Haseljić, 19-letni rokometaš mladinske in članske ekipe Gorenja Velenja, ima v teh dneh nov razlog za veselje. S sedeža Rokometne zveze Bosne in Hercegovine so mladeniča iz Gradačca namreč v teh dneh prvič povabili na priprave članske reprezentance.


Bosansko reprezentanco v začetku maja čakata dve tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška. V skupini 3, kjer BIH po dveh tekmah brez točke zaseda zadnje, četrto mesto, jo v začetku prihodnjega meseca čakata dvoboja s Finsko. V Skandinaviji bo moštvo BiH gostovalo v četrtek, 4. maja, povratna tekma pa bo sledila tri dni za tem.


Gorenje Velenje ob prejetem vabilu ni skrivalo veselja in ponosa ob novi prelomnici na športni poti mladega rokometnega asa. Ta se je v klub iz Šaleške doline preselil pred začetkom te sezone, poprej pa je bil član lokalnega rokometnega kluba iz Gradačca. V preteklem letu je prejel tudi povabilo na priprave bosanske reprezentance do 20 let, četudi je bil od večine ostalih izbrancev mlajši dve leti. Na treningih v velenjskem klubu je pokazal veliko prizadevnost in bil v drugem delu sezone nagrajen z vabilom v člansko ekipo. Njen član je bil na vseh štirih tekmah Lige NLB za prvaka, proti Krki pa se vpisal tudi med strelce. Zaigral je tudi v Ligi SEHA Gazprom in proti Tatranu iz Prešova dosegel dva zadetka.


Borut Plaskan, trener članske ekipe Gorenja Velenja:
"Vpoklic v člansko reprezentanco Bosne in Hercegovine je za Ibrahima in klub veliko priznanje. Mladi rokometaš že nekaj časa trenira z našim članskim moštvom. Je izredno prizadeven in nadarjen rokometaš. Če bo nadaljeval s takšnim delom in pristopom, sem prepričan, da je pred njim svetla prihodnost. Na treningih in nekaterih tekmah je že dokazal kakovost, seveda pa ima še ogromno prostora za napredek. Verjamem, da bo lahko velenjski klub v prihodnje nanj resno računal."

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me