Show menu

V soboto proti pomlajeni ekipi iz Škofje Loke

31. 3. 2017

Pred rokometaši Gorenja Velenja je nov preizkus v Ligi NLB za prvaka. To soboto v Rdečo dvorano prihaja moštvo Urbanscapea Loke. Obračun se bo začel ob 19. uri.


Škofjeločani so na zadnji tekmi državnega prvenstva poskrbeli za prvo presenečenje v skupini za prvaka, saj so na parketu domače dvorane Poden na kolena spravili Koprčane (26:21), najboljšo ekipo prvega dela. S sedmimi zadetki iz osmih strelov se je ob uspehu izkazal Mario Cingesar.


Gorenjci so se sicer v boje za prvaka prebili kot tretja najboljša ekipa, potem ko so na 22 tekmah zbrali ducat zmag ter po pet remijev in porazov. Med najboljšimi štirimi strelci prvega dela tekmovanja so imeli kar dva rokometaša – Grega Jamnik, ki igra na položaju desnega krila, je bil 142 goli drugi, levi zunanji igralec Aleks Kavčič pa s 113 četrti. V Ligi za prvaka so uvodoma klonili proti Celjanom (25:36), za tem pa dosegli že omenjen uspeh. Kavčič je trenutno peti najboljši strelec Lige za prvaka (13 golov), medtem ko se na samem vrhu že od prvega kola nahaja član Gorenja Velenja, Matjaž Brumen (19).


Zadnji medsebojni obračun Škofjeločanov in Velenjčanov sega v minulo sezono, v kateri sta se ekipi pomerili štirikrat. Vse zmage so pristale v rokah zasedbe iz Šaleške doline. Nazadnje je bila ta sredi maja v domači dvorani boljša z 38:28. S po šestimi goli sta bila tedaj najbolj učinkovita Janez Gamsin tedanji kapetan Staš Skube, ki se v tej sezoni uspešno preizkuša na tujem.


Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:

"Skozi celoten teden smo se zavzeto pripravljali na obračun z Urbanscapeom Loko in mislim, da nam je priprava na tekmeca znova dobro uspelo. Ekipa je v dobrem stanju, tudi vzdušje med fanti je po uspešnem nizu sijajno. Škofjeločani premorejo dobro ekipo. So mladi, a željni dokazovanja. Njihovi največji odliki sta agresivna obramba in hitri nasprotni napadi, ki izhajajo iz nje. Na ta dva segmenta bomo morali biti še posebej pozorni. V soboto bomo domačini mi, tudi zato na tekmi pričakujemo novi dve točki v Ligi NLB za prvaka. Nov uspeh bi nam zagotovo dal še dodatnega zagona pred nadaljevanjem sezone."


Nejc Cehte, rokometaš Gorenja Velenja:
"V soboto nadaljujemo s tekmami v Ligi NLB za prvaka, znova se vračamo v domačo Rdečo dvorano. Na tekmi za nas ne šteje nič drugega kot zmaga. Škofjeločani so pred to sezono pomladili ekipo, po pregledu posnetkov pa smo videli, da gre še vedno za kakovostno ekipo. Tekmecem se bomo morali odločno zoperstaviti od prve minute naprej in igrati povsem brez podcenjevanja. Vse naše navijače vabim na tribune Rdeče dvorane. Obljubljam, da bomo s fanti naredili vse, kar je v naši moči, da osvojimo novi točki."


LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO:

Sobota, 1. aprila, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA


LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 71 52 19 42
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 64 48 16 42
3 RD KOPER 2013 2 1 0 1 49 48 1 40
4 RD RIKO RIBNICA 2 0 0 2 52 64 -12 36
5 RD URBANSCAPE LOKA 2 1 0 1 51 57 -6 31
6 MRK KRKA 2 0 0 2 45 63 -18 28
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me