Show menu

Levca čaka dolgotrajno okrevanje

29. 3. 2017

Moštvo Gorenja Velenja je sobotno tekmo 2. kola Lige NLB v Novem mestu dobilo s 35:23. A uspeh je terjal visok davek, saj je klub iz Šaleške doline ostal brez Vida Levca (197 cm, 1994). Levi zunanji rokometaš si je v 53. minuti obračuna s Krko hudo poškodoval levo koleno, po podrobnejših pregledih pa je jasno, da ga čaka dolgotrajno okrevanje.


Levc je strgal prednjo križno in stransko vez, ob tem pa ima poškodovan tudi meniskus. Z istim kolenom je imel težave že jeseni, a se je odločil, da s pomočjo posebne opornice vseeno pomaga ekipi, ki se je med drugim prvič v zgodovini kluba merila v regionalni Ligi SEHA Gazprom. Na 16 tekmah je dosegel 33 golov.


Sašo Djurić, športni zdravnik:
"
Na sobotni tekmi državnega prvenstva si je Vid Levc poškodoval levo koleno. Preiskave so pokazale, da gre za hujšo poškodbo, saj si je strgal prednjo križno ter stransko vez, ob tem pa poškodoval tudi meniskus. Z rokometnih igrišč bo odsoten dlje časa, saj ga po operaciji čaka daljša rehabilitacija. Trenutno je koleno še otečeno, zato bo z operativnim posegom potrebno še nekoliko počakati."

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me