Show menu

V polfinalu pokalnega tekmovanja proti velikim rivalom iz Celja

21. 3. 2017
V mariborski Mestni hiši je v torek potekal žreb pred finalnim turnirjem Pokala Slovenije, ki ga bo štajerska prestolnica gostila 15. in 16. aprila. Žreb je določil, da se bodo rokometaši Gorenja Velenja že v polfinalu srečali z velikim tekmecem zadnjih sezon, Celjem Pivovarno Laško. V drugem paru se bosta pomerili moštvi Maribora Branika in Rika Ribnice.

Gorenje bo med najboljšo četverico znova nastopilo po sezoni premora, saj so ga v minuli sezoni Celjani izločili že v šestnajstini finala. Klub iz Šaleške doline je do sedaj osemkrat nastopil v finalu omenjenega tekmovanja (1994/95, 1996/97, 1997/98, 2000/01, 2006/07, 2010/11, 2012/13, 2014/15), v sezoni 2002/03 pa to tekmovanje tudi osvojil.

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Pričakujem, da bo zaključni turnir organiziran na zelo visoki ravni. Z žrebom smo zelo zadovoljni. S Celjani smo se minulo sezono v pokalnem tekmovanju pomerili že zelo zgodaj, v tej sezoni pa se bomo srečali šele v polfinalu. Tekme se bodo v prihodnjih tednih vrstile ena za drugo, do zaključnega turnirja Pokala Slovenije pa je časa še dovolj. Skušali bomo napraviti vse, da presenetimo Celjane, do takrat pa se lahko zgodi še marsikaj."

Blaž Kleč, rokometaš Gorenja Velenja:
"Glede na to, da si želimo osvojiti naslov, je potrebno premagati vse tekmece. Tudi Celjane, ki nam jih je žreb določil za polfinalnega tekmeca. S soigralci bomo naredili vse, da sredi aprila v dvorani Tabor, kjer mi je bilo vedno lepo igrati, premostimo polfinalno prepreko."

Nejc Cehte, rokometaš Gorenja Velenja:
"Za rokometne navdušence bi bilo morda bolje, da bi bil dvoboj s Celjani na sporedu v finalu. V polfinalu bodo možnosti za obe ekipi enake. Mi si želimo osvojiti pokalno tekmovanje, zato bomo naredili vse, da to tudi uresničimo."
VIDEOPOSNETEK ŽREBA:
POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, POLFINALE

Sobota, 15. aprila:
MARIBOR BRANIK : RIKO RIBNICA
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE

Nedelja, 16. aprila:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 18.00:
FINALE (prenos na TV Slovenija 2)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me