Show menu

Medved in Plaskan najboljša v Ligi SEHA Gazprom v marcu!

18. 3. 2017
Liga SEHA Gazprom je po koncu rednega dela razglasila najboljše posameznike v mesecu marcu. Med osmimi izbranci ima Gorenje Velenje kar dva člana. Kapetan os Niko Medved je bil izbran za najboljše levo krilo, Borut Plaskan pa za najboljšega trenerja!

Velenjski klub je svojo krstno sezono v regionalni druščini zaključil na šestem mestu, ki si ga je priboril ravno z zmagama na zadnjih dveh tekmah v marcu. Najprej je v Rdeči dvorani klonil slovaški Tatran iz Prešova (30:19), slab teden kasneje pa na gostovanju v Ljubuškem še Izvidjač. Medved je k uspehoma iz 17 strelov prispeval 15 golov, izmed katerih jih je kar 11 zbral na zadnjem dejanju sezone proti bosanskim prvakom. S tem dosežkom je več kot podvojil svoj strelski rekord, ki je do tedaj znašal pet zadetkov. Skupno je na 16 tekmah mrežo tekmecev zatresel 52-krat.

Po koncu nastopov v Ligi SEHA Gazprom bodo Velenjčani vse moči usmerili v domači tekmovanji. To nedeljo (19. marec) jih ob 19. uri v Rdeči dvorani proti Riku Ribnici čaka začetek preizkusov v Ligi NLB za prvaka, čez vikend sredi aprila (15. in 16. 4.) pa še nastop na finalnem turnirju pokalnega tekmovanja.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se